ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Sexting: Πότε είναι ευεργετικό για τη σεξουαλική ζωή

Πολλοί πιστεύουν ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου είναι μια συνήθεια των απερίσκεπτων εφήβων, όμως μια νέα αμερικανική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ δείχνει πως είναι συνηθισμένη σεξουαλική πρακτική και μεταξύ των ενηλίκων.

Sexting: Πότε είναι ευεργετικό για τη σεξουαλική ζωή

Η μελέτη παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Στόχος των ερευνητών ήταν να εξετάσουν τα πιθανά οφέλη του sexting όσον αφορά τη γενικότερη ικανοποίηση του ατόμου από τη σεξουαλική του ζωή. Δείτε τι διαπίστωσαν.

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 870 άτομα ηλικίας 18 έως 82 ετών, έδειξαν ότι το sexting είναι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ. Το 88% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως έχουν ανταλλάξει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους μηνύματα ή φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου μέσω του κινητού τους. Το 82% των συμμετεχόντων απάντησαν πως έχουν ανταλλάξει τέτοιου είδους υλικό κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Το sexting έχει σε πολλές περιπτώσεις συνδεθεί με επικίνδυνες εκβάσεις, όπως η σεξουαλική παρενόχληση, ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί ευεργετικό για τη γενικότερη ικανοποίηση του ατόμου από τη σεξουαλική του ζωή.

Διαπιστώθηκε πως το sexting συνδέεται με την αυξημένη ικανοποίηση για τα άτομα που διατηρούν πιο ελεύθερες (ευκαιριακές) σεξουαλικές σχέσεις. Αντιθέτως, η εν λόγω πρακτική δεν φάνηκε να συσχετίζεται με την αυξημένη ικανοποίηση για τα άτομα που βρίσκονται σε σταθερή, μακροχρόνια σχέση. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, το sexting συνδέεται με την αυξημένη ικανοποίηση κυρίως για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Η Τέχνη των ψηφιακών προκαταρκτικών
Πόσα ψέματα λέμε στα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου;