ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

«Σεξουαλική παρανόηση»: Γιατί οι άντρες νομίζουν ότι οι γυναίκες συνέχεια φλερτάρουν;

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν έρθει κάποια στιγμή στη ζωή τους αντιμέτωπες με το εξής σενάριο: Γνωρίζουν έναν άντρα σε ένα πάρτι ή κάποια άλλη κοινωνική εκδήλωση και επειδή του μιλούν ευγενικά ή του χαρίζουν ένα χαμόγελο αυτός πιστεύει ότι τον φλερτάρουν.

«Σεξουαλική παρανόηση»: Γιατί οι άντρες νομίζουν ότι οι γυναίκες συνέχεια φλερτάρουν;

Μελέτη που εκπονήθηκε πριν από λίγο καιρό στη Νορβηγία εστίασε στο φαινόμενο της «σεξουαλικής παρανόησης» (sexual misperception), όπως το ονομάζουν οι επιστήμονες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πηγάζει κατά βάση από την ίδια την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

{youtube}AZSWlvecimk{/youtube}

Περίπου το 90% των γυναικών στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι τους έχει τύχει ένας άντρας να ερμηνεύσει την ευγένειά τους ως φλερτ, ενώ αντίθετα έχει παρατηρηθεί ότι πολύ σπάνια μια γυναίκα ερμηνεύει την ευγένεια του άντρα ως «ερωτικό κάλεσμα».

Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αιτία πίσω από το φαινόμενο αυτό είναι η ίδια η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους αλλά και αυτό που ονομάζουν «θεωρία διαχείρισης σφάλματος» (error management theory).

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι άντρες έχουν την τάση να «φουσκώνουν» στο μυαλό τους το σεξουαλικό ενδιαφέρον των γυναικών, ώστε να μην τους «ξεφύγει» καμία πιθανή ερωτική σύντροφος. Εάν μια γυναίκα πράγματι ενδιαφέρεται, τότε ο άντρας έχει –θεωρητικά πάντα– την ευκαιρία να κάνει μαζί της ένα παιδί και να μεταδώσει το... πολύτιμο γενετικό υλικό του.

Από την άλλη, οι γυναίκες έχουν την τάση να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να μην λαμβάνουν υπ' όψιν ακόμη και έκδηλα σημάδια φλερτ και ερωτικού ενδιαφέροντος από τους άντρες, καθώς δεν θέλουν να «ρισκάρουν» μια πιθανή εγκυμοσύνη με έναν σύντροφο που τελικά θα αποδειχθεί ακατάλληλος.

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 βασικοί κανόνες του σωστού φλερτ
Τι να προσέξετε αν ψάχνετε σύντροφο μέσα από το facebook
Τα 5 κορυφαία sex tips του γιατρού