ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σύνδρομο πελματικού οργασμού: Το περιστατικό που τρέλανε τους γιατρούς!

Οι σεξολόγοι έχουν αποδεχτεί ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στον οργασμό και το πέλμα, όμως το σύνδρομο πελματικού οργασμού δεν σχετίζεται με αντίστοιχα σεξουαλικά φετίχ.

Σύνδρομο πελματικού οργασμού: Το περιστατικό που τρέλανε τους γιατρούς!

Έχει παρατηρηθεί ότι τη στιγμή του οργασμού είναι σύνηθες το πέλμα να τεντώνει και τα δάχτυλα να λυγίζουν. Η σχέση οργασμού-πέλματος μπορεί όμως να προχωρήσει πολύ βαθύτερα, όπως στην περίπτωση μιας γυναίκας από την Ολλανδία.

Το παράδοξο περιστατικό περιγράφουν οι γιατροί στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Η περίπτωση της «κυρίας Α», όπως την αναφέρουν οι γιατροί, είναι το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό για Σύνδρομο πελματικού οργασμού (Foot Orgasm Syndrome - FOS). Η γυναίκα βίωνε τακτικά αιφνίδιους οργασμούς, οι οποίοι είχαν ως σημείο αφετηρίας το πέλμα του ποδιού της.

Η «κυρία Α» βίωνε 5 με 6 οργασμούς την ημέρα στο αριστερό της πόδι, με την αίσθηση να είναι παρόμοια με αυτή που βίωνε μέσω της διέγερσης των γεννητικών οργάνων. Η διάρκεια των πελματικών οργασμών ήταν όμως ελαφρώς μικρότερη και οι πελματικοί οργασμοί διακόπτονταν απότομα.

Οι πελματικοί οργασμοί της «κυρίας Α» εμφανίζονταν κυριολεκτικά από το πουθενά, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα εσωτερικό ή εξωτερικό σεξουαλικό ερέθισμα. Ξεκινούσαν από το αριστερό της πέλμα και μεταφέρονταν σε άλλα σημεία του σώματός της, όπως ο αριστερός μηρός και τα γεννητικά της όργανα, πολλές φορές με επακόλουθη λίπανση των γεννητικών της οργάνων.

Τελικά η «κυρία Α» αναζήτησε θεραπεία για τους ακούσιους πελματικούς οργασμούς της, καθώς αισθανόταν αμήχανα και της προκαλούσαν έντονο άγχος μήπως προκύψουν σε ακατάλληλη στιγμή.

Εξετάζοντας το περιστατικό, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η «κυρία Α» είχε νοσηλευτεί για αρκετές εβδομάδες κάποια χρόνια πριν λόγω σοβαρής λοίμωξης. Κατά την ανάρρωσή της, ανέφερε στους γιατρούς ότι ένιωθε μούδιασμα, κάψιμο κ.α. στο αριστερό της πόδι. Έπειτα από δοκιμές με διάφορες φαρμακευτικές αγωγές, άρχισε να εκδηλώνει τους πελματικούς οργασμούς.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα προβλήματα υγείας της «κυρίας Α» προκάλεσαν εκφύλιση των νεύρων στο αριστερό της πόδι και σε συνδυασμό με κάποιο από τα φάρμακα που πήρε προέκυψε διαταραχή στη σηματοδότηση των νεύρων. Δεδομένου ότι τα νεύρα του πέλματος διαπερνούν το νωτιαίο μυελό σχεδόν στο ίδιο σημείο με τα νεύρα των γεννητικών οργάνων, οι πληροφορίες που έστελναν τα νεύρα του αριστερού ποδιού ερμηνεύονταν πιθανώς ως πληροφορίες που προέρχονται από τα γεννητικά όργανα.

Τελικά, οι πελματικοί οργασμοί της «κυρίας Α» σταμάτησαν όταν οι γιατροί αναισθητοποίησαν το νεύρο που αποστέλλει αισθητηριακά σήματα από το αριστερό της πέλμα.

Διαβάστε επίσης:

Εγκρατής συνουσία Karezza: Η τεχνική που απογειώνει την ευχαρίστηση στο sex
Αδυναμία οργασμού: Συμβουλές από τον Θάνο Ασκητή
Προσποίηση οργασμού: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί