ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Βγήκατε για δείπνο; Πώς θα καταλάβεις αν του αρέσεις

Ο τρόπος που σου μιλάει, ο τρόπος που σε κοιτάει και οι ερωτήσεις που σου κάνει κατά τη διάρκεια του δείπνου μπορούν σαφώς να υποδείξουν αν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα και αν η σχέση σας έχει μέλλον.

Βγήκατε για δείπνο; Πώς θα καταλάβεις αν του αρέσεις

Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να το καταλάβεις και μάλιστα από κάτι που κάνει ο άντρας υποσυνείδητα.

Μια νέα έρευνα από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κορνέλ κατέληξε σε ένα εξαιρετικά παράδοξο συμπέρασμα όσον αφορά την ποσότητα φαγητού που καταναλώνει ένας άντρας όταν τρώει παρέα με μια γυναίκα ή παρέα με έναν άλλο άντρα.

Θα περίμενε κανείς ότι ένας άντρας θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση όταν γευματίζει με μια γυναίκα, όμως οι παρατηρήσεις των ερευνητών έδειξαν το ακριβώς αντίθετο! Όσο περισσότερο τρώει ένας άντρας μπροστά σε μια γυναίκα, υποστηρίζουν, τόσο περισσότερο του αρέσει αυτή η γυναίκα και μάλιστα η εξήγηση για τη διαπίστωση αυτή είναι ότι ο άντρας θέλει να... κάνει φιγούρα στο αντίθετο φύλο!

Πώς προέκυψε όμως το συμπέρασμα αυτό;

Για διάστημα δύο εβδομάδων, οι ερευνητές από το Κορνέλ παρατηρούσαν μια ομάδα 150 ενήλικων ανδρών και γυναικών ενώ έτρωγαν το μεσημεριανό τους σε ένα ιταλικό εστιατόριο, το οποίο προσέφερε μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση φαγητού.

Οι ερευνητές σημείωναν πόσα κομμάτια πίτσα και πόσα μπολ σαλάτα έτρωγε καθένας από τους συμμετέχοντες.

Όταν οι άντρες έτρωγαν παρέα με μια γυναίκα, παραγέμιζαν το πιάτο τους με πίτσα και σαλάτα, καταλήγοντας να τρώνε τελικά 93% περισσότερη πίτσα και 86% περισσότερη σαλάτα απ' ό,τι όταν έτρωγαν παρέα με έναν άντρα!

Δεν παρατηρήθηκε, ωστόσο, κάτι αντίστοιχο για τις γυναίκες, καθώς κατανάλωναν περίπου τις ίδιες ποσότητες φαγητού, ασχέτως αν έτρωγαν μαζί με έναν άντρα ή με μια άλλη γυναίκα.

«Οι άντρες έχουν την τάση να τρώνε υπερβολικά για να κάνουν επίδειξη», εξηγεί ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Κέβιν Νίφιν, καθώς η συμπεριφορά τους αυτή υποδεικνύει στο αντίθετο φύλο ότι είναι βιολογικά εξοπλισμένοι με εξαιρετικές αντοχές και ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μεγάλες αλλαγές.

Διαβάστε επίσης:

Φίλοι με... προνόμια: Τι συμβαίνει όταν σταματά το σεξ;
Τι «ξενερώνει» τους άντρες και τι τις γυναίκες
Τι δείχνει ο τρόπος που φιλιέστε για τη σχέση σας (εικόνες)