ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Υπέρταση: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση, εκτός από τις άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, μπορεί να βλάψει σημαντικά τη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

Υπέρταση: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Μόνη της ή σε συνδυασμό με την ηλικία, το κάπνισμα, την κατάχρηση αλκοόλ, τον σακχαρώδη διαβήτη και την αυξημένη χοληστερόλη, η αυξημένη, αλλά και η αρρύθμιστη πίεση συμβάλλει σημαντικά στην πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε ποσοστό άνω του 80% σε αγγειακά αίτια, που σχετίζονται με τη δυσλειτουργία ενδοθηλίου και την αθηρωμάτωση των αρτηριών του πέους.

Συγκεκριμένα έχει βρεθεί ότι η αρτηριακή πίεση τριπλασιάζει την πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

bigstock hotel travel relationships 78444245

Υπολογίζεται ότι 1 στους 3 υπερτασικούς άνδρες άνω των 50 ετών παρουσιάζει κάποιο βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι η αυξημένη αρτηριακή πίεση προκαλεί δυσλειτουργία του ενδοθηλίου και προάγει την αθηρωμάτωση σε όλο το δίκτυο αρτηριών του ανθρωπίνου σώματος και κατά συνέπεια στις αρτηρίες του πέους.

Για να υπάρχει καλή στύση απαιτείται αποτελεσματική ροή στις αρτηρίες και τις φλέβες του πέους. Η αρτηριακή υπέρταση επιδρά δυσμενώς στη σεξουαλική ζωή του άνδρα μέσω της μη ικανοποιητικής ροής του αίματος στην περιοχή της πυέλου.

Aκόμα και στην ηλικία των 30 ένας άνδρας με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στη σεξουαλική του ζωή, καθώς όπως έχουν δείξει υπερηχογραφικές μελέτες στις αρτηρίες του πέους η ροή του αίματος μειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουαλέτα πριν η μετά το σεξ; Τι συνιστούν οι ειδικοί

Πόνος στο σεξ: Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι

Ο ιδανικός αριθμός εραστών που θα ήθελε ο σύντροφός σας να είχατε πριν από αυτόν