ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο απίστευτος λόγος που οι άντρες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Ο απίστευτος λόγος που οι άντρες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Το προφυλακτικό είναι με διαφορά η δημοφιλέστερη μέθοδος αντισύλληψης αλλά και προστασίας από ποικίλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί άντρες βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν να το χρησιμοποιήσουν. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους εμποδίζει να απολαύσουν το σεξ, άλλοι «κατηγορούν» το προφυλακτικό για τα προβλήματα στύσης που εμφανίζουν κατά καιρούς, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο εάν διατηρούν μακροχρόνια σχέση και νιώθουν άνετα με τη σύντροφό τους.

bigstock Man s Hand Giving Woman s Hand 111223040

Τώρα, μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Open έρχεται να αποκαλύψει έναν ακόμη λόγο που οι άντρες αποφεύγουν το προφυλακτικό και αυτή τη φορά έχει να κάνει με το πόσο όμορφη θεωρούν τη σεξουαλική τους σύντροφο!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, όσο πιο ελκυστική βρίσκει ο άντρας την ερωτική σύντροφο, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να θελήσει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό!

«Ο βασικός σκοπός της μελέτης ήταν να κατανοηθεί καλύτερα η σχέση μεταξύ της υποκειμενικής αντίληψης της ομορφιάς και των προθέσεων χρήσης προφυλακτικού στους άντρες και παράλληλα να σχηματιστεί μια σαφέστερη εικόνα της σχέσης μεταξύ υποκειμενικής αντίληψης της ομορφιάς, δημογραφικών στοιχείων, σεξουαλικού ιστορικού και υποκειμενικής αντίληψης της κατάστασης της σεξουαλικής υγείας» γράφουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην εισαγωγή της μελέτης.

Ένα από τα αρχικά ευρήματα των ερευνητών ήταν ότι όσο πιο ελκυστική θεωρεί ένας άντρας μια γυναίκα τόσο περισσότερο –προφανώς– θέλει να κάνει σεξ μαζί της. Ωστόσο, ο παράγοντας της ερωτικής έλξης φάνηκε να παρουσιάζει μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση με την προθυμία του άντρα να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Αξιοσημείωτο ήταν το εύρημα ότι όσο πιο εμφανίσιμο θεωρεί ένας άντρας τον εαυτό του τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό στο σεξ αλλά και ότι αρκετοί άντρες αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικού ακόμη κι όταν πιστεύουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να κολλήσουν κάποιο ΣΜΝ. Όσον αφορά το τελευταίο, φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα κάποιων παλαιότερων μελετών, οι οποίες έχουν υποδείξει ότι αρκετοί άντρες συνδέουν στο μυαλό τους τις όμορφες γυναίκες με τη σεξουαλική ελευθεριότητα και το μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Από την άλλη, άλλες μελέτες έχουν δείξει το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή οι άντρες θεωρούν τις όμορφες γυναίκες λιγότερο «επικίνδυνες», αφού υποθέτουν ότι προσπαθούν περισσότερο να προστατευθούν απ’ ό,τι οι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες.

Οι ερευνητές ευελπιστούν πως τα ευρήματά τους θα ωθήσουν περισσότερους άντρες να κάνουν πιο σωστές επιλογές στο σεξ, ιδιαίτερα εάν αισθάνονται ότι πρόκειται να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο.

Δείτε κι αυτό:

Οι 5 λόγοι που οι γυναίκες αποφεύγουν το προφυλακτικό

Προφυλακτικό & στύση: Νέα αποκαλυπτική έρευνα για τη σχέση μεταξύ των δύο

Πιθανότητες λοίμωξης από ΣΜΝ σε μονογαμική vs. ελεύθερη σχέση

BEST OF NETWORK

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τους δράστες – «Βλέπουν» εκτελεστές από εξωτερικό

Θεσσαλονίκη - Lockdown: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της πόλης

Παλαιό Φάληρο: Πλήρωσαν ακριβά τις κόντρες στην παραλιακή

Lockdown: Ξεχύθηκαν στην Ερμού οι Αθηναίοι – «Πλημμύρισε» το κέντρο της Αθήνας

Self test: Πώς θα το κάνετε μόνοι σας – Απαντήσεις σε ερωτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Διπλωματικό «σκάκι» για Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο - Επικοινωνία Δένδια με Σούκρι

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Δέχτηκε 10 σφαίρες

Πέθανε ο Ιάκωβος Τσούνης – Ποιος ήταν ο εφοπλιστής με το παράσημο για τη δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι – Είχε συμπτώματα πνευμονίας

Βρετανία: Πέθανε παίκτρια του Big Brother σε ηλικία μόλις 38 ετών

Η πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Κάρολου για τον θάνατο του πατέρα του: Θα μας λείψει πάρα πολύ