ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιος ο ρόλος του γυναικείου οργασμού στη γονιμότητα

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ο ανδρικός οργασμός είναι απαραίτητος για να επιτευχθεί η σύλληψη, αφού (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ταυτίζεται χρονικά με την απελευθέρωση των σπερματοζωαρίων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις γυναίκες, αφού διαθέτουν σταθερό «απόθεμα» ωαρίων από την ημέρα της γέννησής τους.

Ποιος ο ρόλος του γυναικείου οργασμού στη γονιμότητα

Εύλογα λοιπόν προκύπτει η απορία αν ο γυναικείος οργασμός εξυπηρετεί μόνο την απόλαυση του ωραίου φίλου.

Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική, σύμφωνα με νέα ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Κορκ στην Ιρλανδία. Όπως διαπίστωσαν, ο γυναικείος οργασμός φαίνεται τελικά να παίζει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα.

bigstock Couple Having Sex 151995512 1

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν έξι γυναίκες 26 έως 52 ετών, από τις οποίες ζητήθηκε να καταγράφουν την οργασμική τους δραστηριότητα για διάστημα δύο μηνών. Στη δοκιμή δεν συμμετείχαν άνδρες, οπότε οι γυναίκες έπρεπε να πετύχουν τον οργασμό μέσω αυτοϊκανοποίησης. Είτε τα κατάφερναν είτε όχι, έπρεπε στη συνέχεια να κάνουν κολπική έγχυση ενός ειδικού λιπαντικού παρόμοιου με το ανδρικό σπέρμα και ακολούθως να μετρήσουν με τη χρήση ειδικής συσκευής την ποσότητα του υγρού που είχε κατακρατηθεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής, στις περιπτώσεις που οι γυναίκες κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό η κατακράτηση «σπέρματος» ήταν μεγαλύτερη. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε πραγματικές συνθήκες ο γυναικείος οργασμός μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης έως και κατά 15%.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology αναφέρει: «Φαίνεται ότι ο γυναικείος οργασμός πράγματι εξυπηρετεί μια λειτουργία κατακράτησης σπέρματος». Μιλώντας στην εφημερίδα Irish Examiner, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ρόμπερτ Κινγκ, δήλωσε πως ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να διεξαχθεί στο μέλλον αντίστοιχη δοκιμή μεγαλύτερης κλίμακας προς επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η χρησιμότητα του γυναικείου οργασμού;