ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα έρευνα! Οι 6 λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες!

Νέα έρευνα! Οι 6 λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες!

Ο ψεύτικος οργασμός είναι αρκετά «δημοφιλής» τόσο μεταξύ των αντρών όσο και μεταξύ των γυναικών και τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά ποικίλλουν, αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, οι κυριότεροι λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες είναι έξι.

bigstock Couple having sex 109451348

1. προσωπική ικανοποίηση

2. ικανοποίηση του/της συντρόφου

3. αδιαφορία για το σεξ

4. χειραγώγηση/επιβολή

5. ανασφάλεια

6. συναισθηματική επικοινωνία

Από τους περίπου 1.500 νέους που συμμετείχαν στη μελέτη, ποσοστό 76% των γυναικών και 41% των αντρών δήλωσαν ότι έχουν προσποιηθεί τη σεξουαλική κορύφωση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία συσχετίστηκε με τη συχνότητα του ψεύτικου οργασμού σε άτομα που δήλωσαν ότι προσποιούνται λόγω ανασφάλειας ή αδιαφορίας για το σεξ ή με στόχο την ικανοποίηση του/της συντρόφου ή την καλύτερη συναισθηματική επικοινωνία με τον/την σύντροφο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταπιάνονται με το θέμα «ψεύτικος οργασμός». Μελέτη που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων υπέδειξε ότι ένας βασικός λόγος που ορισμένες γυναίκες προσποιούνται είναι για να δώσουν τέλος σε μια ανεπιθύμητη ή απογοητευτική σεξουαλική συνεύρεση, ενώ μελέτη του 2013 από ερευνητές στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι γυναίκες που φοβούνται ότι ο σύντροφός τους θα τις απατήσει είναι πιο πιθανό να προσποιηθούν οργασμό».

Όσο για τους άντρες, μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στην επιθεώρηση Sexual and Relationship Therapy αναφέρει ότι οι δύο βασικότεροι λόγοι που προσποιούνται οργασμό είναι η μη ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία και η κακή επιλογή σεξουαλικής συντρόφου.

Δείτε κι αυτό:

Προσποίηση οργασμού: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί

Τη «χρυσή τριάδα» που εγγυάται τον γυναικείο οργασμό ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Ο γυναικείος οργασμός είναι «κατόρθωμα ανδρισμού», σύμφωνα με νέα έρευνα

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen