ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το «μυστικό» για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Το «μυστικό» για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Πώς θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Μία νέα μελέτη αποκάλυψε ότι το πόσο νομίζουμε ότι ο σύντροφός μας αγαπά το σώμα μας μπορεί να έχει σημαντικές επιδράσεις στη σεξουαλική μας ικανοποίηση. Μάλιστα, μπορεί να μας επηρεάσει ακόμη περισσότερο από την εικόνα που έχουμε εμείς για το σώμα μας.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy, μελέτησε 244 γυναίκες ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι οποίες είχαν σχέση για τρεις ή περισσότερους μήνες και ήταν ενεργές σεξουαλικά τον τελευταίο μήνα. (Οι περισσότερες από τις γυναίκες ήταν λευκές και ετεροφυλόφιλες).

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την εκτίμηση του σώματος των συμμετεχόντων ζητώντας τους να αξιολογήσουν πόσο συμφωνούσαν με δηλώσεις όπως «σέβομαι το σώμα μου» και «αισθάνομαι καλά για το σώμα μου». Οι γυναίκες κλήθηκαν επίσης να ολοκληρώσουν την έρευνα από την πλευρά του συντρόφου τους, για να αξιολογήσουν την άποψη του και την εκτίμησή του για το σώμα τους (δηλ. «Ο σύντροφός μου αισθάνεται καλά για το σώμα μου»).

Οι ερευνητές έθεσαν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, οι οποίες εξέταζαν θέματα που σχετίζονταν με τη συχνότητα της σεξουαλικής επιθυμίας, το επίπεδο της διέγερσης, τους αριθμούς των οργασμών, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Τέλος, οι γυναίκες εξέφρασαν επίσης τη συνολική τους ικανοποίηση ως προς τη σχέση τους, αναλύοντας πόσο ευχάριστες, θετικές, ικανοποιημένες και αγαπητές ένιωθαν.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο πίστευαν ότι ο σύντροφός τους εκτιμά το σώμα τους, τόσο καλύτερη ήταν η σεξουαλική τους ζωή, δηλαδή είχαν περισσότερη ερωτική επιθυμία, μεγαλύτερη διέγερση και περισσότερους οργασμούς. Ήταν επίσης πιο ικανοποιημένες από τις σχέσεις τους.

Υπήρξε επίσης μια σημαντική σχέση μεταξύ του κατά πόσο οι γυναίκες εκτιμούσαν το σώμα τους και του κατά πόσο νόμιζαν ότι ο σύντροφός τους το εκτιμούσε. Με άλλα λόγια, είχαν μία πιο θετική εικόνα για τον εαυτό τους, όταν ο σύντροφός τους είχε την ίδια άποψη.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι η εικόνα που είχαν για το σώμα τους οι γυναίκες τις επηρέαζε πολύ λιγότερο, σε σχέση με την άποψη των συντρόφων τους. Αυτό υποδηλώνει ότι ήθελαν να αισθάνονται ελκυστικές προκειμένου να έχουν μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή…

Διαβάστε επίσης:

Το κόλπο που θα απογειώσει τη σεξουαλική σας ζωή σε 10 λεπτά!

Βιταμίνες και βότανα που τονώνουν τη σεξουαλική διάθεση (εικόνες)

BEST OF NETWORK

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο «άθλος» της αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων - Πότε θα ανοίξει ξανά

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας

Στράτος Κωσταλάς στο Newsbomb.gr: «Στη Ρωσία δεν ασχολούνται με το '87, να υπάρξει νομική απάντηση»

Sputnik V: Ο «δούρειος ίππος» του Πούτιν για να διχάσει την Ε.Ε ή ένα ακόμη… εμβόλιο κατά του ιού;

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή! Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου

Η νεαρή φοιτήτρια Ιατρικής που έχει δημιουργήσει μια διαφορετική «κοινότητα» στο Tik Tok

Άρση lockdown: Δείτε πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια - Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων

Έγκλημα στο χοιροστάσιο: Η συζυγοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Κινέζος πατέρας πούλησε το ανήλικο παιδί του για να πάει… διακοπές με τη νέα του σύζυγο (vid)

H Θεωρία της Κοίλης Γης: Είναι κούφια στο κέντρο και τι κρύβεται εκεί;

Γέννησε μέσα στο αεροπλάνο και δεν ήξερε καν πως ήταν έγκυος (vid)