ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι: Οι τροφές που τονώνουν την ερωτική διάθεση (pics)

Ανέκαθεν, η απόλαυση του φαγητού συσχετιζόταν με αυτήν του έρωτα. Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων, ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι: Οι τροφές που τονώνουν την ερωτική διάθεση (pics)

Πρωταρχικό ρόλο στην ερωτική διάθεση διαδραματίζει ο εγκέφαλος. Οι ουσίες (νευροδιαβιβαστές) που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο, καθορίζουν την γενικότερη διάθεσή μας, άρα και την ερωτική μας επιθυμία.

Αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι, αυγό) παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν την δράση των νευροδιαβιβαστών και σε συνδυασμό με την βιταμίνη C (ακτινίδια, πορτοκάλια, φράουλες), το μαγνήσιο (ξηροί καρποί, σοκολάτα- κακάο, δημητριακά ολικής αλέσεως) και το σελήνιο (μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως), αποτελούν απαραίτητα συστατικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Η ιστορία μας δίδαξε πως, από την αρχαιότητα ακόμη, οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν διάφορες τροφές ως αφροδισιακές, προκειμένου να αυξήσουν την ερωτική τους διάθεση.

Σήμερα λοιπόν, έχουμε ανάγει και εξελίξει την διατροφική μας παράδοση υιοθετώντας ακόμη περισσότερα στοιχεία και τρόφιμα όπως:

Με την συνεργασία της Γεωργία Καπώλη, MSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας

Διαβάστε επίσης:

Βιταμίνες και βότανα που τονώνουν τη σεξουαλική διάθεση (εικόνες)

Ποτά & τροφές που καταστρέφουν τη διάθεση για σεξ (pics)

Σεξουαλική επιθυμία: 13 λόγοι που τη «σκοτώνουν» σε άνδρες και γυναίκες (εικόνες)