ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ξηροί καρποί: Η ποσότητα που βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 2% των ανδρών κάτω των 40 ετών υποφέρει από στυτική και σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ στους άνδρες 40-70 ετών το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 52%.

Ξηροί καρποί: Η ποσότητα που βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών

Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται η ανθυγιεινή διατροφή, το πολύ αλκοόλ, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή και το άγχος.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να συντελέσει στην βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων των ανδρών και συγκεκριμένα σε καλύτερους οργασμούς.

Ισπανοί επιστήμονες της Μονάδας Ανθρώπινης Διατροφής του Πανεπιστημίου Rovira i Virgili και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Pere Virgili, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν 60 γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά είχαν βελτιωμένες σεξουαλικές επιδόσεις.

Στη μελέτη, η οποία αξιολογεί την επίδραση των ξηρών καρπών στην ποιότητα του σπέρματος, συμμετείχαν υγιείς άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών είχε κάποια επίδραση στην ερωτική τους ζωή.

Η ίδια επιστημονική ομάδα είχε περιγράψει σε παλαιότερη μελέτη ότι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα) βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, χωρίς όμως να τεκμηριώνεται η θετική επίδρασή τους στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών.

Για τις ανάγκες της νέας μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν 83 άνδρες που έκαναν δυτικού τύπου διατροφή (λίγα λαχανικά και φρούτα και πολλά ζωικά λιπαρά) σε δύο ομάδες: η μια ομάδα συνέχισε να κάνει την ίδια διατροφή για 14 εβδομάδες, ενώ τα μέλη της άλλης ομάδας έτρωγαν καθημερινά και 60 γραμμάρια καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα. Στο τέλος της μελέτης, οι συμμετέχοντες απάντησαν ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.

Από την επεξεργασία των απαντήσεων προέκυψε ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων ξηρών καρπών σε μια ανθυγιεινή δυτικού τύπου διατροφή, μπορεί να βελτιώσει την ερωτική επιθυμία και την ποιότητα του οργασμού.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Nutrients.

Διαβάστε επίσης:

Οι ντομάτες βελτιώνουν το σπέρμα και ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα (έρευνα)

Ανδρική γονιμότητα: Ποια εσώρουχα να προτιμούν οι άνδρες για καλύτερη ποιότητα σπέρματος

Περιττά κιλά στους άνδρες: Πώς επηρεάζουν την ποιότητα σπέρματος