ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

8 λόγοι που κάνουν τους δεύτερους γάμους επιτυχημένους

Εάν σκέφτεστε να προβείτε σε δεύτερο γάμο, στο άρθρο που ακολουθεί παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους είναι πιο επιτυχημένος από τον πρώτο.

8 λόγοι που κάνουν τους δεύτερους γάμους επιτυχημένους

Αρκετοί άνθρωποι τολμούν να κάνουν έναν δεύτερο γάμο είτε εξαιτίας ενός διαζυγίου, είτε λόγω της απώλειας ενός συντρόφου. Το να αναζητά ένας άνθρωπος την αγάπη και να θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή του δεν θα πρέπει να είναι πλέον ταμπού, καθώς η συγκεκριμένη επιλογή δίνει σε ένα άτομο τη δεύτερη ευκαιρία να ευτυχίσει.

Κάνετε μια σοφή επιλογή

Σε αντίθεση με τον πρώτο γάμο αυτή τη φορά έχετε εμπειρία και διαλέγετε έναν σύντροφο με ώριμη σκέψη και όχι μόνο με γνώμονα το ερωτικό πάθος. Επιπλέον, έχετε πάρει ένα μάθημα από την προηγούμενη σχέση σας που σάς βοηθά να καταλάβετε τι πραγματικά θέλετε σε έναν γάμο και τι λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν. Λειτουργείτε πιο λογικά και όχι συναισθηματικά και η εμπειρία ζωής σάς διδάσκει να μελετήσετε πολύ προσεκτικά τα θετικά και τα αρνητικά του ανθρώπου που σκοπεύετε να μοιραστείτε τη ζωή σας. Επίσης δεν έχετε απωθημένα, έχετε χορτάσει την ελευθερία και πλέον νιώθετε πως θέλετε να μοιραστείτε τα καλά και τα κακά της ζωής.

gamos

Είστε πιο ώριμοι και κατασταλαγμένοι

Ακόμα κι αν ο γάμος σας κράτησε μήνες ή χρόνια, σάς έχει ωριμάσει ως άνθρωπο και ως μελλοντικό σύντροφο. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη στον προηγούμενο γάμο σας, έχετε κάνει τον απολογισμό σας και έχετε καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές σας επιθυμίες και ανάγκες. Μάθατε τι δεν σας ταιριάζει, κάνατε τις διεργασίες σας και δουλέψατε πάνω στα τρωτά σημεία του χαρακτήρα σας.

Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Ένας γάμος που έλαβε τέλος δεν είναι καταστροφή, ούτε και αποτελεί προσωπική αποτυχία. Μέσα από τα συντρίμμια του όλοι μας γινόμαστε δυνατότεροι και μαθαίνουμε πλέον να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες.

Πολλές φορές, εμείς οι γυναίκες εγκαταλείπουμε τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες μας για χάρη του γάμου. Όταν αυτός ο γάμος αποτυγχάνει, γινόμαστε ανεξάρτητες και αποκτούμε αυτοπεποίθηση. Όλοι όταν σκέφτεστε να προβείτε σε δεύτερο γάμο, ξέρετε πλέον τι περιμένετε από τον σύντροφό σας. Ενώ ψάχνετε για υποψήφιους συντρόφους ζωής μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις φιλοδοξίες και τις προϋποθέσεις της συμβίωσης και της δέσμευσης χωρίς να φοβάστε ότι θα σας κρίνουν. Επιπλέον «περνάτε από κόσκινο» κάθε λόγο ή συμπεριφορά καθώς ξέρετε εκ των προτέρων πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

Έχετε ένα κοινό θεμέλιο

Αν πρόκειται για δεύτερο γάμο και των δύο συντρόφων τότε δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμό. Και οι δύο ξέρετε τι θέλετε και μόνο με γνώμονα το πραγματικό ταίριασμα, προχωράτε στην απόφαση του δεύτερου γάμου. Αυτό δίνει από μόνο του μια ισχυρή βάση στη σχέση σας.

Ηθελημένη δέσμευση

Αφού περάσετε δυσκολίες στον πρώτο σας γάμο, δεν θέλετε να επαναληφθούν. Αυτό κάνει ένα άτομο πιο αφοσιωμένο στον δεύτερο γάμο και γι' αυτό και οι δεύτεροι συνήθως είναι πιο επιτυχημένοι. Είστε αποφασισμένοι εξ' αρχής ως άνθρωποι να είστε πιο αφοσιωμένοι και ειλικρινείς για να λειτουργήσει αυτός ο γάμος επιτυχώς.

gamos

Εκτιμάτε και σέβεστε ο ένας τον άλλον

Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει πηγαία φροντίδα. Όταν βρίσκετε τον κατάλληλο σύντροφο που είναι ακριβώς αυτό που θέλετε, σας κάνει πιο ευγνώμονες και περισσότερο δοτικούς. Η γνωριμία με το σωστό άτομο όταν μόλις βγήκατε από μια κακή σχέση, σάς διδάσκει την πραγματική αξία ενός καλού συντρόφου. Εκτιμάτε τις μικρές χαρές και αντιμετωπίζετε τις μεγάλες δυσκολίες με ευκολία και καλοδιαθεσία.

Επικρατεί από το πρώτο λεπτό ειλικρίνεια

Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται έναν δεύτερο γάμο. Και οι δύο θέτετε με απόλυτη ειλικρίνεια τα «θέλω» και τα όριά σας χωρίς εκπτώσεις. Όλα είναι ξεκάθαρα από την αρχή οπότε δεν υπάρχουν πράγματα που βγαίνουν στην επιφάνεια στα πλαίσια του γάμου δηλητηριάζοντάς τον. Ξέρετε, επίσης, να βάζετε επίσης όρια στην οικογένεια και στα παιδιά σας.

Επιτυχημένη ερωτική ζωή και ταύτιση

Μεγαλώνοντας οι άνθρωποι ανακαλύπτουν το σώμα τους και τι τους ευχαριστεί. Ξέρουν, επίσης, να το διεκδικούν και δεν ντρέπονται να το ζητήσουν. Επίσης, η ερωτική αρμονία είναι σημαντικότερη από τα νεανικά χρόνια καθώς όλοι ξέρουμε πως ναι μεν η ερωτική ζωή πρέπει να είναι καλή αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να λειτουργήσει μια σχέση. Δύο σύντροφοι πρέπει να είναι φίλοι, συνοδοιπόροι στα καλά και στα κακά, υποστηρικτικοί και απολύτως ειλικρινείς. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν εφόσον υπάρχει χημεία και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο ο γάμος έχει πολλές πιθανότητες να ορθοποδήσει και να μακροημερεύσει.