ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

6 τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

Το συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση είναι να μην θεωρείτε τον σύντροφο σας δεδομένο. Είναι απαραίτητο να του φέρεστε με αγάπη και σεβασμό δείχνοντάς του πόσο εκτιμάτε την παρουσία του στη ζωή σας και πόσο πολύτιμος είναι για σας.

6 τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

Όλοι συμφωνούμε ότι μια καλή σχέση βασίζεται στην αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Για να μακροημερεύσει ο δεσμός σας ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκεστε θα πρέπει καθημερινά να σκέφτεστε αλλά και να δείχνετε με μικρές πράξεις πόσο πολύτιμος είναι ο άνθρωπός σας και πόσο τυχεροί είστε που είναι στη ζωή σας.

Γιατί είναι σημαντικό να δείχνετε την εκτίμησή σας

Η εκτίμηση και η αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε ο σύντροφός σας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στην οικοδόμηση ενός ισχυρού δεσμού. Ευχαριστείστε τον, δείξτε του ότι σας συγκίνησε και κάντε του ένα κομπλιμέντο. Επίσης, μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να τον εκθειάζετε μπροστά σε άλλους για τις πράξεις του αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του.

1. Να μιλάτε με αγάπη και σεβασμό

Η ειλικρίνεια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον δεσμό σας ισχυρό. Ίσως να υπάρξουν περιπτώσεις διαφωνίας, αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μιλάτε στο ταίρι σας με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και επιχειρήματα ακόμη και αν διαφωνείτε μεταξύ σας προσπαθώντας να σκεφτείτε τι σας ενώνει και όχι τι σας χωρίζει.

1643645623386-650157550-couple-holding-hands-300x200.jpg

2. Μην θεωρείτε ποτέ τον σύντροφό σας δεδομένο

Μην θεωρείτε δεδομένο τον σύντροφό σας όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ένας άνθρωπος ενώ βρίσκεται σε σχέση. Ειδικά μετά το πέρας μιας συγκεκριμένης περιόδου, οι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν ή να μην κάνουν καμία προσπάθεια για τη σχέση τους. Αυτό θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας, να τον απογοητεύσει και να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση σας. Το ταίρι σας είναι μαζί σας γιατί σας αγαπά. Βάζει στην άκρη τις προσωπικές του επιθυμίες για χάρη σας και εσείς θα πρέπει με κάθε τρόπο να του δείχνετε την αγάπη και την έμπρακτη ευγνωμοσύνη σας.

3. Κάντε εκπλήξεις στον σύντροφό σας

Το στοιχείο της έκπληξης λειτουργεί πάντα υπέρ της σχέσης. Σας κρατά ενθουσιασμένους και δημιουργεί αναμνήσεις που δεν ξεχνιούνται. Αν συνηθίζατε να κάνετε ρομαντικές πράξεις και εκπλήξεις στις αρχές της γνωριμίας σας και είδατε πως δίνει χαρά στον άνθρωπό σας μην σταματήσετε να του δείχνετε πόσο πολύτιμος είναι για σας όσα χρόνια και αν είστε μαζί. Άλλωστε, οι μικρές χειρονομίες μπορούν να κάνουν τον δεσμό σας πιο δυνατό.

4. Να χαίρεστε με τη χαρά του και να είστε κοντά του στα δύσκολα

Η σχέση για να λειτουργήσει και να ενδυναμωθεί θα πρέπει να έχει πολύ δυνατά θεμέλια. Είναι σημαντικό να βοηθάτε τον σύντροφό σας να κυνηγήσει τα όνειρα και τους στόχους του, να γιορτάζετε τις επιτυχίες του και να είστε δίπλα του στα δύσκολα γεμάτοι κατανόηση και υπομονή.

sxesi.jpg

5. Συζητήστε πριν λάβετε αποφάσεις

Συζητήστε με τον σύντροφό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, ειδικά αν επηρεάζει και τους δυο σας. Οι περισσότεροι άνδρες αποφεύγουν να ρωτήσουν τις γυναίκες ή τις φίλες τους πριν πάρουν μια απόφαση με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη. Να θυμάστε ότι μια σχέση είναι μια αμφίδρομη διαδικασία και όταν εμπλέκετε τον σύντροφό σας σε κάθε απόφαση που θα πρέπει να πάρετε, δείχνετε έμπρακτα ότι τον υπολογίζετε και ότι η γνώμη του είναι σεβαστή και πολύτιμη.

6. Βάλτε σαφή όρια

Είναι σημαντικό ο σύντροφός μας να γνωρίζει τα όριά μας και τις «κόκκινες γραμμές μας». Ο άνθρωπος που αγαπά με όλη του την ψυχή ξέρει ότι θα πρέπει να μας σεβαστεί στο ακέραιο όχι μόνο για να μην μας χάσει αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι μας σέβεται, μας καταλαβαίνει και πασχίζει για την κοινή ευτυχία.

Ο Αλμπέρ Καμύ έλεγε: «Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μη σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου».