ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 6 μέτρα προστασίας που θα σας σώσουν τη ζωή!

Οι εξελίξεις της ιατρικής αλλά και της τεχνολογίας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας λιγότερο επικίνδυνη και επίπονη.
Τα 6 μέτρα προστασίας που θα σας σώσουν τη ζωή!

Οι εξελίξεις της ιατρικής αλλά και της τεχνολογίας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας λιγότερο επικίνδυνη και επίπονη. Υπάρχουν μάλιστα μερικά προληπτικά μέτρα που μπορούν να μας σώσουν από το θάνατο ή τη χρόνια νόσο.

Δείτε ποια είναι τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζεστε για να προστατευθείτε από ατυχήματα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

1. Εισπνοές για τους ασθματικούς

Οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι κρίσεις άσθματος μπορεί να αποβούν μοιραίες, ιδιαίτερα εάν ο εισπνευστήρας έχει ξεμείνει από φάρμακο χωρίς να το γνωρίζετε. Έτσι, πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με την κατάλληλη ένδειξη, ώστε να γνωρίζετε πόσες δόσεις απομένουν.

2. Ανιχνευτής καπνού

Οι φωτο-ηλεκτρικοί ανιχνευτές εντοπίζουν πιο άμεσα τον τοξικό καπνό που απελευθερώνεται από μικρές φλόγες σε φθαρμένα καλώδια ή αναμμένες γόπες τσιγάρου.

3. Λάστιχα αυτοκινήτου

Η τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος auto-braking είναι σχετικά καινούρια, όμως πρόκειται να εφαρμοστεί στο σχεδιασμό κάθε νέου αυτοκινήτου μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι μειώνει το κίνδυνο ατυχήματος τουλάχιστον κατά 20%.

4. Φίλτρο νερού

Εάν δεν αλλάζουμε το φίλτρο όπως προτείνουν οι κατασκευαστές, εκθέτουμε τον οργανισμό μας σε επικίνδυνα βακτήρια και μύκητες.

5. Πλαστική μεμβράνη

Οι λοιμώξεις έπειτα από κάψιμο ή τραυματισμό είναι επικίνδυνες ή ακόμη και θανατηφόρες. Η πλαστική μεμβράνη χρησιμοποιείται συχνά από τους νοσηλευτές σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης ώστε να προστατεύσει τα τραύματα από τα μικρόβια.

6. Καφές

Ο καφές μπορεί να προστατεύσει από την απόφραξη των αεραγωγών σε περίπτωση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης (π.χ. από φιστίκια). Τα συστατικά του καφέ μπλοκάρουν την απελευθέρωση ισταμίνης, η οποία κλείνει επικίνδυνα τους αεραγωγούς.