ΥΓΕΙΑ

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τις 2 λέξεις που συνήθως λένε οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν

Μιχάλης Θερμόπουλος

Μια νοσοκόμα μοιράστηκε τα πιο κοινά σημάδια που παρατηρεί κανείς σε ένα άτομο που πεθαίνει από φυσικά αίτια.

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τις 2 λέξεις που συνήθως λένε οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν
Bigstock

Μοιράστηκε επίσης την πιο κοινή φράση δύο λέξεων που λένε πολλοί πριν πεθάνουν.

Σημάδια ότι ένα άτομο πεθαίνει από φυσικά αίτια

Η γνωστή ως “νοσοκόμα Julie” στο TikTok έχει 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους. Σε ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα βιντεάκια που ανεβάζει για παρόμοια ζητήματα, περιγράφει λεπτομερώς τι να περιμένει κανείς εάν κάποιος αναμένεται να πεθάνει από φυσικά αίτια. Σύμφωνα με τη “νοσοκόμα Julie” υπάρχουν 4 πράγματα που μπορεί να προσέξουν τα μέλη της οικογένειας:

  1. Πρώτον, κανονικά κάποιος θα δει αλλαγές στην αναπνοή. Τα πρότυπα αναπνοής αλλάζουν προς το τέλος της ζωής, όταν κάποιος εισέρχεται στη φάση του επικείμενου θανάτου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες συμβαίνει μόλις λίγες ώρες έως λίγες ημέρες πριν από το μοιραίο αποτέλεσμα.
  2. Δεύτερον, υπάρχει μια αισθητή αλλαγή στο χρώμα του δέρματος. Τα άκρα αλλάζουν χρώμα και γίνονται πιο μοβ. Η “νοσοκόμα Τζούλι” σημειώνει ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας του θανάτου και όχι ενδεικτικό ότι κάτι δεν πάει καλά.
  3. Τρίτον, οι τελικές εκκρίσεις από το σώμα. Σύμφωνα με την ίδια, μια μικρή ποσότητα σάλιου συγκεντρώνεται στο πίσω μέρος του λαιμού.
  4. Τέλος, σημειώνει ότι ο ετοιμοθάνατος μπορεί επίσης να έχει πυρετό, επειδή η θερμοκρασία του πυρήνα μας παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω της απώλειας του ελέγχου. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο εμφανίζεται συχνά πυρετός, όταν κάποιος πεθαίνει φυσικά στο σπίτι.

Η “νοσοκόμα Τζούλι” είπε ότι αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας του θανάτου.

Τι "βλέπουν" και τι λένε πολλοί λίγο πριν πεθάνουν

Σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι πνευματικά διαυγείς ασθενείς, που πέθαναν, είχαν “οράματα των νεκρών αγαπημένων τους προσώπων”. Συχνά καλούν την μαμά ή τον μπαμπά τους, που έχει ήδη πεθάνει.

Τα “οράματα” μελών της οικογένειας που έχουν πεθάνει μεταφέρουν το μήνυμα ότι και οι ίδιοι “γυρίζουν σπίτι”. Σύμφωνα με την “νοσοκόμα Τζούλι”, η πιο κοινή φράση που λένε οι άνθρωποι πριν πεθάνουν είναι “σ’ αγαπώ”.

Εγκεφαλικές δραστηριότητες συνεχίζονται για 7 λεπτά μετά τον θάνατο

Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει η εγκεφαλική του δραστηριότητα παραμένει για περίπου 7 λεπτά ακόμα, σύμφωνα με γιατρούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στον Καναδά. Ακόμη και όταν οι γιατροί διαπιστώνουν τον κλινικό θάνατο ενός ατόμου, εγκεφαλικά κύματα συνεχίζουν να καταγράφονται σαν το άτομο να κοιμόταν. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάθε ασθενής μπορεί να βιώσει μοναδικά τον θάνατο.

Σύμφωνα με τον δρ. Sam Parnia, ο οποίος έχει ερευνήσει την μετά θάνατον αντίληψη και έχει διερευνήσει περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, το πιο σημαντικό επόμενο βήμα για τους επιστήμονες είναι να ανακαλύψουν πώς να αποτρέψουν καλύτερα την εγκεφαλική βλάβη μετά από επανεκκίνηση της καρδιάς, να ενισχύσουν την ποιότητα της ανάνηψης και να καταγράφουν την εγκεφαλική λειτουργία καθώς αυτή σταματάει.

Πηγές: dailystar.co.uk, sciencetimes.com