ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκε το αντίδοτο στους κορονοϊούς;

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι εντόπισε μια χημική ένωση που μπορεί να καταπολεμήσει τους κορονοϊούς, όπως τον SARS και τον MERS, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία γνωστή θεραπεία.

Βρέθηκε το αντίδοτο στους κορονοϊούς;

Οι κορωνοϊοί επηρέαζουν το αναπνευστικό σύστημα στον άνθρωπο. Μπορεί να αποβούν θανατηφότοι αλλά ταυτόχρονα ευθύνονται για το ένα τρίτο των κοινών κρυολογημάτων.

Ο κορονοϊός MERS εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2012 στην Σαουδική Αραβία, όπου και είναι η χώρα που επλήγη περισσότερο, και μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε 193 ανθρώπους.

Αλλά τώρα μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Edward Trybala από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, και τον Volker Thiel από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης, βρήκε μια χημική ένωση που ονομάζεται "K22", η οποία φαίνεται να μπλοκάρει την ικανότητα του ιού να εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

Σε σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση PLΟS Pathogens οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο ιός αναπαράγεται στα κύτταρα που υπάρχουν το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Ο ιός προσβάλλει τις μεμβράνες που διαχωρίζουν διάφορα μέρη των ανθρώπινων κυττάρων, και τις μεταβάλλει σε ένα είδος "πανοπλίας" γύρω από τον εαυτό προκειμένου να ξεκινήσει τον κύκλο αναπαραγωγής του.

Αλλά η ουσία Κ22 δρα σε πρώιμο στάδιο σε αυτή τη διαδικασία, εμποδίζοντας τον ιό να πάρει τον έλεγχο των κυτταρικών μεμβρανών.

Διαβάστε επίσης:

Με δύο κρούσματα χτύπησε ο MERS στο Ιράν

Μεγαλύτερη η εξάπλωση του MERS από αυτή που πιστεύαμε