ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίδυμα γεννήθηκαν το ένα Χειμώνα και το άλλο Άνοιξη! (video)

Απίστευτο και όμως αληθινό: Δύο δίδυμα αδερφάκια ήρθαν στον κόσμο με διαφορά 24 ημερών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

Δίδυμα γεννήθηκαν το ένα Χειμώνα και το άλλο Άνοιξη! (video)

Η μητέρα τους, 35χρονη Lindalva Pinheiro da Silva, περίμενε ότι θα γεννήσει περίπου στις 18 Ιουνίου, αλλά ένα απόγευμα στις αρχές του περασμένου Μαρτίου είδε "τα νερά της να σπάνε" και πήγε αμέσως στο μαιευτήριο.

Οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο Tufts στην Βοστώνη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να καθυστερήσουν τον τοκετό, αφού το 50% των βρεφών που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες κύησης δεν επιβιώνουν. Μετά από 4 μέρες στο νοσοκομείο, ωστόσο, το πρώτο από τα δύο αδερφάκι (αγόρι) γεννήθηκε υγιές αν και ζύγιζε μόλις 745 γραμμάρια.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως σε θερμοκοιτίδα, ενώ το δίδυμο αδερφάκι του παρέμεινε στην κοιλιά της μητέρας τους. Και μάλιστα, επειδή ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος του πρώτου παιδιού έμεινε μέσα στην μητέρα, οι γιατροί υποχρεώθηκαν να της δίνουν αντιβιοτικά για να αποφύγει πιθανή μόλυνση.

Και 24 ολόκληρες μέρες αργότερα ήρθε στον κόσμο και το δεύτερο αγοράκι της 35χρονης μητέρας, ο οποίος ζύγιζε περίπου 1,5 κιλά.

Πλέον, τρεις μήνες μετά την γέννηση του πρώτου από τα δύο δίδυμα αγόρια, η μητέρα τους τα βλέπει ευτυχής να ζυγίζουν πάνω από 3 κιλά το καθένα και να είναι υγιή.

Διαβάστε επίσης:

Πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να υποδεικνύει το σύμπτωμα

Ο πιο δύσκολος χρόνος της μητρότητας

Προσοχή στην διατροφή ακόμα και πριν την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι... κολλητική!