ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Fuck Cancer: Η καμπάνια-γροθιά ενάντια στον καρκίνο (βίντεο)

Η Yael Cohen Braun βρίζει πολύ, αλλά είναι για καλό σκοπό!

Fuck Cancer: Η καμπάνια-γροθιά ενάντια στον καρκίνο (βίντεο)

Είναι ο ιθύνων νους πίσω από το φιλανθρωπικό οργανισμό Fuck Cancer και τη νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Standwith, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο αλλά και την υποστήριξη των ασθενών που δίνουν μάχη με τη νόσο.

«Δεν είμαστε επιστήμονες και δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα εκατομμύρια που χρειάζονται για να βρεθεί θεραπεία, μπορούμε όμως να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο καρκίνος αντιμετωπίζεται σε ποσοστό 90% εάν εντοπιστεί σε αρχικό στάδιο. Υπάρχουν δεκάδες οργανισμοί που αναζητούν μια πιθανή θεραπεία –θα αφήσουμε αυτήν την αποστολή σε εκείνους. Στόχος μας είναι η έγκαιρη διάγνωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Το ηχηρό μήνυμα της Braun δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια προσπάθεια να βοηθήσει τη μητέρα της με το δικό της μοναδικό τρόπο όταν έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Δε σκόπευα να ιδρύσω φιλανθρωπικό οργανισμό ούτε να αφιερώσω τη ζωή μου σε ένα τέτοιο έργο. Ήθελα απλώς να βοηθήσω τη μητέρα μου.»

Όλα ξεκίνησαν με ένα μπλουζάκι. Όταν η μητέρα της υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση, το 2009, η Braun τύπωσε ένα μπλουζάκι με τη φράση Fuck Cancer. Πίσω από αυτές τις δύο λέξεις, μια ολόκληρη κοσμοθεωρία: Δεν είμαι ασθενής, είμαι μαχητής. Ναι, έχω καρκίνο, αλλά δε παραδοθώ.

Μέρα με τη μέρα, το μήνυμα της Braun εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Σαν επόμενο βήμα, η Braun αποφάσισε να σχεδιάσει την εφαρμογή Standwith, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς αλλά και το κοντινό τους περιβάλλον να διαχειριστούν τις σημαντικές αλλαγές που συνοδεύουν τη διάγνωση του καρκίνου.