ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως όλα δείχνουν, θα κατευθυνθεί το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και ήδη αυτή την στιγμή γίνονται οι ανάλογες συζητήσεις μεταξύ των δύο αρμόδιων υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας.

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Αυτό τόνισε ο υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, προσθέτοντας ότι στόχος της κίνησης αυτής, είναι να παράσχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους κρατούμενους. Για τον λόγο αυτό, γίνονται εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, είπε.

Μάλιστα ο υπουργός, ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο γιατρών άμεσα, ενός γενικούς γιατρού και ενός πνευμονολόγου, σημειώνοντας ότι δεν διεκδικούμε να λύσουμε το πρόβλημα αλλά να το βελτιώσουμε. Ο κ. Γρηγοράκος παραδέχθηκε ότι το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» δεν έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί τόσους ασθενείς – 212 που είναι σήμερα, εκ των οποίων οι 121 οροθετικοί- παρά μόνο γύρω στους 60, γι αυτό την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο τις επόμενες 15 ημέρες, αναμένεται η δημιουργία νέας πτέρυγας που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των ασθενών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι η φύλαξη των κρατουμένων ενώ αναφορικά με τους ασθενείς, υπογράμμισε ότι οι πολλοί είναι περιπατητικοί, δεν πάσχουν αλλά είναι μολυσμένοι.

Στην ίδια εκπομπή ωστόσο, μίλησε και ένας κρατούμενος, ο Μ. ο οποίος κατήγγειλε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κρατούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ασθενοφόρο, γιατρούς και φάρμακα. Ανέφερε ακόμη, ότι πριν λίγο καιρό, αποχώρησαν 4 γιατροί από το νοσοκομείο των φυλακών. Αξίζει να σημειωθεί, όπως έχει γίνει γνωστό και έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι κρατούμενοι, μέσα στο νοσοκομείο, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα περιστατικά φυματίωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτη πίστωση 20 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ & πληρωμή εφημεριών εντός διμήνου

Κραυγή ΕΙΝΑΠ: Κινδυνεύει η περίθαλψη των πολιτών εξαιτίας των ελλειμματικών προϋπολογισμών

Επίσκεψη Γρηγοράκου - Αθανασίου στο νοσοκομείο Κορυδαλλού: Μεταφορά οροθετικών και προσλήψεις γιατρών