ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πάτρα τιμά τους εθελοντές δότες μυελού των Οστών και γνωρίζει τους δότες - λήπτες

Πόσοι από εμάς μπορούν να πουν ότι «Χάρισαν Ζωή»; Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου ένας συνάνθρωπός μας «Χάρισε Ζωή» σε ένα παιδάκι στην Ιταλία που έπασχε από λευχαιμία. Αυτός ήταν ένας από τους 7 συνανθρώπους μας που τον τελευταίο χρόνο μέσα από τις δράσεις του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών - ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» είχαν την ευκαιρία να γίνουν δωρητές μυελού των οστών και να «Χαρίσουν Ζωή».

Η Πάτρα τιμά τους εθελοντές δότες μυελού των Οστών και γνωρίζει τους δότες - λήπτες

Αυτούς τους 7 συνανθρώπους μας θα τιμήσει η Πάτρα, στην γιορταστική εκδήλωση «ΓνωρίΖΩ - ΧαρίΖΩ Ζωή» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιπλέον, τέσσερις δότες από το εξωτερικό που δώρισαν μυελό των οστών πριν μερικά χρόνια για Έλληνες ασθενείς έχουν τώρα την ευκαιρία να γνωρίσουν τους λήπτες των κυττάρων τους στη δεύτερη συνάντηση ασθενών δοτών που διοργανώνει η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Πάτρας (η πρώτη στο http://www.youtube.com/watch?v=WPs2pSo3PoU). Στην εκδήλωση που θα πλαισιώνεται από καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παραστούν εκπρόσωποι από τον χώρο της Επιστήμης, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, των Τεχνών, του Εθελοντισμού και των Media. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ προλογίζει η Έλλη Στάη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για την δωρεά μυελού των Οστών. Το «Χάρισε Ζωή»-ΚΕΔΜΟΠ, μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών, με τις δράσεις του ενημερώνει τον κόσμο για την ανάγκη ύπαρξης πολλών δοτών για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης ενός συμβατού δότη για ένα ασθενή και για την ευκολία δωρεάς μυελού των οστών που πλέον γίνεται μέσω αίματος.