ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Ρωμανός: Αναμένοντας τα εργαστηριακά αποτελέσματα, γιατροί και φορείς πιέζουν για μία λύση

Έκκληση, να δοθεί μία λύση άμεσα, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός πριν είναι αργά για την ζωή του, απευθύνουν πλέον γιατροί αλλά και κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς.

Νίκος Ρωμανός: Αναμένοντας τα εργαστηριακά αποτελέσματα, γιατροί και φορείς πιέζουν για μία λύση

Επιπλέον, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε ο απεργός πείνας την Πέμπτη το απόγευμα, η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ πιεστική. Ο Νίκος Ρωμανός- ο οποίος βρίσκεται πλέον στην 26η ημέρα απεργίας πείνας- μετά την λιποθυμία υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία του Ρωμανού δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς είναι ένας νέος άνθρωπος, ωστόσο όσο περνούν οι ημέρες, ενδεχομένως τα πράγματα να γίνουν εξαιρετικά οριακά.

Εν τω μεταξύ οι γιατροί αλλά και οι φορείς ζητούν να πάψει η αστυνομοκρατία στο νοσοκομείο και ήδη την μεγάλη του αντίδραση για το θέμα αυτό, εξέφρασε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι γιατροί πάντως βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού, σε αντίθεση με ό,τι ακούστηκε ή γράφτηκε. Για τον λόγο αυτό ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Γ. Γεννηματάς κ. Χρήστος Τσάμης, αναγκάστηκε να προβεί σε ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης, λέγοντας ότι: « η διοίκηση δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι ιατροί του νοσοκομείου που συμμετέχουν στην Νοσηλεία του Νίκου Ρωμανού, το πράττουν με βάση του Νόμους του κράτους, την ιατρική δεοντολογία και την διακήρυξη της Μάλτας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου».

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον χώρο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας.

Διαβάστε ακόμη:

Λιποθύμησε ο Νίκος Ρωμανός - οι γιατροί του Γ. Γεννηματάς διαρκώς στο πλευρό του

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς» για τον Ν. Ρωμανό