ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τεχνολογία έδωσε φωνή μετά από δεκαετίες σε παράλυτο με ALS (vid)

Μέσα από την συγκλονιστική ιστορία του Ντον και της Λορέιν Μόιρ, το συγκεκριμένο βίντεο μας παρουσιάζει τις τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετώπισε και ξεπέρασε η εταιρεία "Not Impossible Now", προκειμένου να μπορέσει να δώσει στον Ντον την δυνατότητα να επικοινωνεί και πάλι προφορικά με τους δικούς του ανθρώπους.

Η τεχνολογία έδωσε φωνή μετά από δεκαετίες σε παράλυτο με ALS (vid)

Ο Ντον διαγνώστηκε με Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) το 1995 και μετά από μερικά χρόνια σταδιακής κατάπτωσης, έφτασε στο σημείο που δεν μπορεί να μιλήσει.

Οι άνθρωποι στην εταιρεία Not Impossible Now ενδιαφέρθηκαν για εκείνον και προσάρμοσαν ένα λογισμικό στις ανάγκες του.

Δημιούργησαν από το "μηδέν" ένα φτηνό και πρακτικό σύστημα για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως ο Ντον, τα οποία αδυνατούν να μιλήσουν.

NotImpossible1

Με ειδικούς αισθητήρες-κάμερες που ακολουθούν την κίνηση των ματιών, "συνέδεσαν" τον Ντον με έναν υπολογιστή, ο οποίος μετατρέπει αυτές τις κινήσεις σε επιλογές γραμμάτων από ένα πάνελ και από εκεί στην σύνταξη λέξεων και προτάσεων.

Χρησιμοποίησαν ως βάση τον υπολογιστή Ηρx360 Convertible PC και το λογισμικό του Ιδρύματος Speak Your Mind που μετατρέπει τον γραπτό λόγο σε προφορικό για να δώσουν στον Ντον την δική του φωνή μετά από 15 χρόνια σιωπής.