ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς ανοσοποιητικό

Η Λίντα Χώκινς διαγνώσθηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στα 45 της χρόνια. Παρ' ότι πάσχει από σοβαρή ανοσοανεπάρκεια που δεν επιτρέπει στον οργανισμό της να αντισταθεί σε οποιαδήποτε ασθένεια, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον καρκίνο τρεις φορές την τελευταία εικοσαετία.

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς ανοσοποιητικό

Η πρώτη διάγνωση είχε υποδείξει λεμφοβλαστικό λέμφωμα και η 62χρονη σήμερα Λίντα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει άλλες δύο σπάνιες μορφές καρκίνου παρά τη σοβαρή ανοσολογική ανεπάρκεια του οργανισμού της.

immune system

«Είμαι πολύ τυχερή αλλά γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που υποφέρουν μόνοι», δηλώνει η 62χρονη, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο ώστε να δώσει θάρρος και σε άλλους καρκινοπαθείς. Η Λίντα έγραψε μάλιστα βιβλίο για τη ζωή της και τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία 20 χρόνια.

immune system 3

Την πρώτη φορά που διαγνώστηκε με καρκίνο κατάφερε να αναρρώσει έπειτα από εντατική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας παντρεύτηκε το σύζυγό της, Μικ, και μία μέρα μετά το γάμο τους μπήκε και πάλι στο νοσοκομείο για να συνεχίσει τη χημειοθεραπεία. Όταν ο καρκίνος άρχισε να παρουσιάζει ύφεση, η Λίντα επέστρεψε στη δουλειά της.

Επτά χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με λέμφωμα non-Hodgkin στον πνεύμονα. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων και είχε χάσει όλα της τα μαλλιά λόγω της θεραπείας. Ο καρκίνος άρχισε και πάλι να παρουσιάζει ύφεση, όμως σύντομα εμφανίστηκε και πάλι στον πνεύμονά της.

Η ίδια δηλώνει πως ένιωθε να βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο, όμως διατηρούσε την αισιοδοξία της ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Τονίζει πως η υποστήριξη από το σύζυγό της, τους φίλους και την οικογένειά της την όπλισαν με θάρρος και επιμονή.

Οι γιατροί θεωρούν την περίπτωση της Λίντα ένα σύγχρονο ιατρικό «θαύμα». Ωστόσο, η υγεία της παραμένει πάντα σε κίνδυνο λόγω της ανοσολογικής ανεπάρκειας, η οποία ευθύνεται για τις συχνές λοιμώξεις που αντιμετωπίζει και την αναγκάζει να κάνει ενέσεις κάθε τρειςβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Σύγχρονα ιατρικά θαύματα που καταγράφηκαν σε βίντεο
Είδε και πάλι το πρόσωπο του νεκρού αδερφού της (βίντεο)
Η 5χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» - Σοκαριστικές εικόνες