ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεαρή γυμνάστρια με καρδιά και πνεύμονες 80χρονης

Είναι μόλις 22 ετών όμως βιολογικά βρίσκεται ήδη σε βαθιά γεράματα, καθώς ζωτικά όργανα του σώματός της, όπως η καρδιά και οι πνεύμονές της, έχουν παρουσιάσει προχωρημένα σημάδια φθοράς, όπως αυτά που παρατηρούνται στην τρίτη ηλικία.

Νεαρή γυμνάστρια με καρδιά και πνεύμονες 80χρονης

Οι γιατροί προσφάτως την ενημέρωσαν ότι η περίπτωσή της είναι ανίατη κι έτσι η ίδια έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει τη λίστα με όλα όσα θέλει να κάνει πριν φύγει από τη ζωή.

Η Σόνι Λανγκ από το Ταντκάστερ του Βόρειου Γιόρκσαϊρ πάσχει από κυστική ίνωση σε τελικό στάδιο. Πριν από ένα περίπου χρόνο, οι πνεύμονές της σταμάτησαν να λειτουργούν, όμως οι γιατροί τής είπαν ότι δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση πνευμόνων και καρδιάς, καθώς το σώμα της είναι πολύ αδύναμο.

Η νεαρή γυμνάστρια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, λόγω εμφράγματος και σοβαρής δυσλειτουργίας των πνευμόνων, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail.

Ήταν τότε η μικρότερη σε ηλικία ασθενής με κυστική ίνωση που υποβάλλεται σε τέτοιου είδους επέμβαση και σήμερα, σε ηλικία 22 ετών, έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες των γιατρών ως προς το προσδόκιμο ζωής της, καθώς οι αρχικές προβλέψεις είχαν υποδείξει ότι θα ζήσει περίπου έως τα 14.

Η αγάπη της για τη γυμναστική τη βοήθησε όμως να καταρρίψει τα προγνωστικά και να κερδίσει μερικά χρόνια ζωής.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά έπειτα από επεισόδιο πνευμονίας που αντιμετώπισε πέρυσι. Πλέον, η πρόγνωση των γιατρών είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, αν και δεν έχει διευκρινιστεί πόσος χρόνος ζωής τής απομένει.

Οι φίλοι και η οικογένειά της κάνουν προσπάθειες να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε η Σόνι να μπορέσει να ταξιδέψει στο πάρκο αναψυχής Disney World στη Φλόριντα, να πάει βόλτα με αερόστατο και να ζήσει μερικές ακόμη όμορφες εμπειρίες πριν φύγει από κοντά τους.

2CA1DE9C00000578 0 image a 22 1442915233914

Τι είναι η κυστική ίνωση

Η κυστική ίνωση είναι μια γενετική διαταραχή που συνεπάγεται απόφραξη των πνευμόνων και του πεπτικού συστήματος λόγω συσσώρευσης βλέννας. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής: επίμονος βήχας, συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού και διαταραχές στη λειτουργία του γαστρεντερικού.

Όσο προχωρά η ασθένεια, είναι πιθανό να χρειαστεί μεταμόσχευση πνευμόνων.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία για την κυστική ίνωση. Στόχος των θεραπευτικών προσεγγίσεων είναι η αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων και ο περιορισμός των μακροπρόθεσμων επιπλοκών που προκαλούν οι συχνές λοιμώξεις.

Η κυστική ίνωση είναι αποτέλεσμα γενετικής μετάλλαξης που επιτρέπει τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας νατρίου και νερού στα κύτταρα. Εάν και οι δύο γονείς είναι φορείς του μεταλλαγμένου γονιδίου, υπάρχει 1 στις 4 πιθανότητες το παιδί να εκδηλώσει κυστική ίνωση.

Το προσδόκιμο ζωής για τους ασθενείς με κυστική ίνωση δεν ξεπερνά τα 50 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Γίγαντας ετών 3! Έχει ήδη ύψος 1,20!
Βιετνάμ: Μυστηριώδης ασθένεια «έφαγε» το πρόσωπο 51χρονου άντρα (εικόνα)
Του απομένει λίγος χρόνος ζωής και έκανε κάτι απίστευτο για την κόρη του...