ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μητέρες δίνουν βάρος στην υγεία των παιδιών και αμελούν τη δική τους

Έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας της Γυναίκας των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών που ερωτήθηκαν δεν έχουν προγραμματίσει ακόμα το ραντεβού τους με τον γυναικολόγο.

Οι μητέρες δίνουν βάρος στην υγεία των παιδιών και αμελούν τη δική τους

Ο βασικότερος λόγος, σύμφωνα με την έρευνα, που τόσες πολλές γυναίκες αποφεύγουν να επισκεφθούν τον γυναικολόγο είναι ότι «δίνουν περισσότερο βάρος στη φροντίδα της οικογένειάς τους και συχνά ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό», όπως ανέφερε η διευθύντρια του τμήματος Γυναικολογικού Καρκίνου του Ιατρικού Κέντρου Holy Name στο Teaneck του New Jersey, Sharyn N. Lewin.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 91% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η υγεία των παιδιών τους είναι το παν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες ακόμα απαντήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες προτεραιότητα έχουν οι επισκέψεις στο κομμωτήριο και κατά δεύτερο στον οδοντίατρο, τον οφθαλμίατρο και τον αιματολόγο για το ετήσιο τσεκ-απ.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ένας έλεγχος ρουτίνας είναι ο μόνος σύμμαχος κάθε γυναίκας έναντι στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σύμφωνα μάλιστα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, περίπου 13.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγνώστηκαν το 2015.