ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΑΝΕΞ-MSD: Η επιτυχημένη συνεργασία 33 χρόνων συνεχίζεται

Τριάντα τρία χρόνια συνεχούς συνεργασίας γιόρτασαν οι φαρμακοβιομηχανίες ΒΙΑΝΕΞ και MSD, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/2/2016, παρουσία των κ.κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, Αθανάσιου Γιαννακόπουλου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας κ. Haseeb Ahmad.

ΒΙΑΝΕΞ-MSD: Η επιτυχημένη συνεργασία 33 χρόνων συνεχίζεται

Οι δύο εταιρείες επισφράγισαν την επιτυχημένη συνεργασία τους με νέα πολυετή συμφωνία, η οποία υπεγράφη πρόσφατα και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η τομή για τη στενή συνεργασία των δύο εταιρειών έγινε το 1983. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλος Γιαννακόπουλος, διέβλεψε την ευκαιρία που ανοιγόταν, από την απόφαση της Merck (σήμερα γνωστή ως MSD στην Ευρώπη) να φύγει από την Ελλάδα. Η ΒΙΑΝΕΞ ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Merck και κατάφερε να την οδηγήσει από μηδενική παρουσία στην αγορά, σε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ το 2010. Τότε αποφασίστηκε η παράδοση μεγάλου μέρους του χαρτοφυλακίου στη Merck Hellas και η συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ βασίστηκε σε νέο μοντέλο, αυτό της συμπροώθησης προϊόντων, το οποίο αποτελεί και τον άξονα της νέας συμφωνίας που υπογράφηκε προ ημερών.

pavlos giannakopoulos

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε και το προσωπικό των δύο εταιρειών που συνεργάζεται στενά, ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απένειμε τιμητικά αντίγραφο αρχαίου αμφορέα στον κ. Haseeb Ahmad, ως έκφραση αναγνώρισης της συμβολής του στη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο κ. Haseeb Ahmad προσέφερε ένα εντυπωσιακό χειροποίητο μεταλλικό γλυπτό, που απεικονίζει δύο αγωνιζόμενους και άψογα συνεργαζόμενους κωπηλάτες σ’ ένα αγωνιστικό πλοιάριο. Ένας συμβολισμός που αναγνωρίζει την εξαιρετική συνεργασία των δύο εταιρειών σε όλα τα επίπεδα.

thanasis giannakopoulos

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος φαίνεται να ακολουθεί πιστά την επιτυχημένη πορεία του πατέρα του, Παύλου Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εξήρε τη στενή συνεργασία που έχουν η ΒΙΑΝΕΞ και η MSD εδώ και 33 χρόνια, η οποία προάγει τη δημόσια Υγεία, διασφαλίζει την πρόοδο των δύο εταιρειών, στηρίζοντας την Εθνική Οικονομία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε:
«Μέχρι σήμερα η ΒΙΑΝΕΞ είχε δύο κατηγορίες φαρμακευτικών προϊόντων από την MSD που με επιτυχία διαθέτει στην Ελληνική Αγορά:

Α. Προϊόντα που διατίθενται αποκλειστικά από τη ΒΙΑΝΕΞ όπως FOSAVANCE, ARCOXIA, SINGULAIR, ZOCOR, κ.α. Στην ομάδα αυτή, με την νέα συμφωνία προστέθηκαν ένα αντιβιοτικό νεότερης γενιάς, ένα νέο φάρμακο για την οστεοπόρωση και 4 γνωστά αντισυλληπτικά φάρμακα.

Β. Προϊόντα που διατίθενται από την MSD και συμπροωθούνται με τη ΒΙΑΝΕΞ, όπως π.χ. τα EZETROL, INEGY, JANUVIA, JANUMET. Στη νέα αυτή συμφωνία προβλέπεται στα συμπροωθούμενα προϊόντα να προστεθούν, ένας νέος συνδυασμός υπολιπιδαιμικών φαρμάκων (LIPTUZET), καθώς επίσης και η Ομαριγλιπτίνη για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2».

Από την MSD, ο κ. Haseeb Ahmad, τόνισε ότι «η πλέον των τριάντα ετών απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ της MSD και της ΒΙΑΝΕΞ, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Συμπυκνώνει την εστίαση της MSD στη συνεχή ανακάλυψη φαρμάκων που σώζουν ή βελτιώνουν ανθρώπινες ζωές και την επικέντρωση της ΒΙΑΝΕΞ σε αποτελεσματικές θεραπείες προς όφελος των Ελλήνων ασθενών. Σαν αποτέλεσμα είναι πιθανόν ότι κάθε ελληνική οικογένεια έχει λάβει τουλάχιστον μία φορά ένα από τα πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα που αυτή η συνεργασία κατέστησε διαθέσιμα στη χώρα μας. Στο σημερινό περιβάλλον τέτοιες συνεργασίες αποτελούν την απόδειξη της πίστης των δύο εταιρειών ότι είναι δυνατός ένας δρόμος ανάπτυξης που βασίζεται στον ύψιστο επαγγελματισμό των δύο εταιρειών».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσφορά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ στο Σύλλογο «Ελπίδα» από τους Παύλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε: 90 χρόνια ιστορίας σε ένα βίντεο