ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτο βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α έ για τη συγγραφή του 10λογου με τα δικαιώματα των ρευματοπαθών

Το πρώτο βραβείο για τη συγγραφή του 10λογου με τα δικαιώματα των νοσούντων από ρευματικές παθήσεις, έλαβε η Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Συλλόγων Ασθενών μελών της EULAR –PARE στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 30 χώρες.

Πρώτο βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α έ για τη συγγραφή του 10λογου με τα δικαιώματα των ρευματοπαθών

Για τη σύνταξη των δικαιωμάτων των νοσούντων από ρευματικές παθήσεις, η ΕΛΕΑΝΑ συνεργάστηκε με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, της οποίας η συμβουλευτική υποστήριξη και οι προτάσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη των δικαιωμάτων.

Η πρωτιά αυτή ενδυναμώνει το έργο της την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , η οποία με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα δικαιώματα των ασθενών στις 18 Απριλίου - έχει ως κεντρικό μήνυμα: “Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι, κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα”.

Ο δεκάλογος με τα δικαιώματα των νοσούντων από ρευματικές παθήσεις πρόκειται να αναρτηθούν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα των μελών της Eular/Pare και στο επίσημο site του ευρωπαϊκού αυτού οργανισμού ασθενών.

Στα ελληνικά ο δεκάλογος με τα δικαιώματα θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Απριλίου 2016.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή οργάνωση EULAR PARE (μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική):-Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατά του Ρευματισμού/Άτομα με αρθρίτιδα/ρευματισμό στην Ευρώπη- (European League Against Rheumatism/ People with Arthritis/Rheumatism in Europe), στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει, κατόπιν εκλογής, μέλος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Σχετικά με την Ε.ΛΕ.ΑΝ.Α

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μέλη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥ το Εθνικό Συμβούλιο Δράσης για τις ρευματικές παθήσεις