ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πληρωμή Λιξιπροθέσμων

Το ποσό των187 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ σε φαρμακευτικές εταιρείες, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα,φυσικοθεραπευτές, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, ιδιωτικές και ψυχιατρικέςκλινικές, κέντρα αποκατάστασης κλπ τον μήνα Αύγουστο, ποσό που αφορά σεληξιπρόθεσμα χρέη (μέχρι δηλαδή το τέλος του 2011).
Πληρωμή Λιξιπροθέσμων

Το ποσό των187 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ (μέσα από τα ταμεία που εντάχθηκαν στονΟργανισμό) σε φαρμακευτικές εταιρείες, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα,φυσικοθεραπευτές, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, ιδιωτικές και ψυχιατρικέςκλινικές, κέντρα αποκατάστασης κλπ τον μήνα Αύγουστο, ποσό που αφορά σεληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι δηλαδή το τέλος του 2011.

Από το ποσόαυτό, το μεγαλύτερο έδωσε το ΙΚΑ με 108 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο ΟΠΑΔ με 67,5εκατ. ευρώ.

Συνολικά-όπως προέκυψε από την σύσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας κ. ΆδωνιςΓεωργιάδης, με τον υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο τουΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου- έως το τέλος Αυγούστου, η ληφθείσα χρηματοδότησηγια την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 1.198.321.558 ευρώ εκτων οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συνολικού ύψους 824.633.927 ευρώ και από αυτά έχουν εξοφληθεί εντάλματα συνολικού ύψους752.732.976 ευρώ. Δηλαδή, έχειενταλματοποιηθεί το 69% της ληφθείσας χρηματοδότησης και έχει πληρωθεί το 63%.