ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαρωτικές αλλαγές στον Ε.Ε.Σ., παραιτήθηκαν 13 από τα 25 μέλη, μαζί και ο Α. Μαρτίνης

Σαρωτικές αλλαγές σημειώνονται στον  Ερυθρό Σταυρό,  μετά από την παραίτηση 13 μελών- μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ισχυρός άνδρας τόσο του ΕΕΣ όσο και του Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέας Μαρτίνης- κατά την διάρκεια της συνέλευσης του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ. 

Οι αλλαγές αυτές, φαίνεται ότι θα επηρεάσουν και την πορεία του «αδελφού» νοσηλευτηρίου, του Ερρίκος Ντυνάν. 

Σαρωτικές αλλαγές στον Ε.Ε.Σ., παραιτήθηκαν 13 από τα 25 μέλη, μαζί και ο Α. Μαρτίνης

Σαρωτικές αλλαγές στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού σημειώνονται, μετά από την παραίτηση 13 μελών- μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ισχυρός άνδρας τόσο του ΕΕΣ όσο και του Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέας Μαρτίνης- σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια της συνέλευσης του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ.

Τα 13 μέλη από τα 25 που έχει συνολικά το ΚΔΣ του Ερυθρού Σταυρού, αποτελούν το 50% των μελών του Κοινωφελούς Ιδρύματος, και το γεγονός αυτό, σημαίνει πως θα πρέπει να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες ώστε να αντικατασταθούν τα πρόσωπα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Βεβαίως οι εξελίξεις αυτές στον ΕΕΣ σηματοδοτούν και ευρύτερες αλλαγές στην «οικογένεια» του Κοινωφελούς Ιδρύματος, δηλαδή αλλαγές και στο Ερρίκος Ντυνάν καθώς το νοσηλευτήριο διάγει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Συγκεκριμένα, το Ερρίκος Ντυνάν, βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλα χρέη- εκτιμάται ότι αγγίζουν περίπου τα 200 εκατ. ευρώ- με ένα δάνειο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, το είχε λάβει από την Marfin και σήμερα γίνονται προσπάθειες να έρθει από την Κύπρο στην Ελλάδα και να περάσει πιθανότητα στην τράπεζα Πειραιώς. Ακόμη, υπάρχουν οφειλές προς τους εργαζομένους, οι οποίες φθάνουν πλέον τον έναν χρόνο.

Για τις σαρωτικές αλλαγές πάντως στο ΚΔΣ του Ερυθρού Σταυρού, είχε κάνει λόγο λίγο νωρίτερα με σχετική του ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ και του Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, «στο πνεύμα του Ερυθροσταυρισμού αλλά και στην σημερινή οικονομική ύφεση, που επιβάλλει ρηξικέλευθες τομές και αναδιαρθρώσεις, άμεσα και εξωστρέφεια». Την ίδια ώρα, ο κ. Μαρτίνης , δηλώνει , ότι «με δέκα συνοδοιπόρους θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρ, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας»

Στην ανακοίνωση του κ. Μαρτίνη αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΕΕΣ, ένας από τους παλαιότερους Εθνικούς Συλλόγους του Διεθνούς Κινήματος, επιτέλεσε τεράστιο έργο εντός των εθνικών ορίων.

Σε πόλεμο και ειρήνη, πυλώνας και αρωγός της πολιτείας στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας, στις καταστροφές και όλες τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους πολίτες.

Αλλά, και διεθνώς λειτούργησε ως πρωταγωνιστική, δυναμική παρουσία τιμώντας την Ελλάδα και το πνεύμα του Ερυθροσταυρισμού.

Το τελευταίο διάστημα, για λόγους που κάποτε και σε χρόνο που τα γεγονότα και τα δεδομένα θα μπορούν νηφάλια να αποτιμηθούν, το τεράστιο αυτό έργο δεν δύναται να συνεχισθεί στην έκταση που επιτάσσουν οι ανάγκες της δύσκολης σημερινής συγκυρίας.

Απαιτούνται ρηξικέλευθες τομές και αναδιαρθρώσεις, άμεσα και έξω από κάθε μίζερη εσωστρέφεια.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του ΕΕΣ με δέκα συνοδοιπόρους στη μακρά διοικητική διαδρομή μου, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρή, πιστεύουμε, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας».