ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πολίτες τις ημέρες του καύσωνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πολίτες τις ημέρες του καύσωνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, κινητοποίησε το ανθρώπινο επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη και ανακούφιση λόγω του καύσωνα σε πολίτες, τουρίστες, πρόσφυγες - μετανάστες και αστέγους που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κινητά κλιμάκια αποτελούμενα από 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 2 Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, 2 Εθελοντές Νοσηλευτικής, 3 Εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και 2 αυτοκίνητα του Ε.Ε.Σ. διένειμαν υλικό πρώτης ανάγκης που περιελάβανε: παγωμένο νερό και χυμό, παγωμένο τσάι και υγρά μαντηλάκια καθαρισμού χεριών.

Αρχικά το πρώτο κλιμάκιο βρέθηκε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα εξυπηρετώντας τους διερχόμενους πολίτες, ενώ το δεύτερο κλιμάκιο, το οποίο υποστήριζε αστέγους και άτομα με εξαρτήσεις κινήθηκε στις περιοχές: Πλατεία Κουμουνδούρου, Πειραιώς, Τέρμα Ερμού, Μοναστηράκι, Αθηνάς και τους γύρω δρόμους, Πλατεία Θεάτρου, Βαρβάκειο, Ομόνοια, Σταδίου και παράδρομους αυτής.

PH5 STREETWORK 110719

Οι άστεγοι ενημερώθηκαν επίσης από τα μέλη των κλιμακίων, για τους κλιματιζόμενους χώρους που διέθετε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η ανταπόκριση των εξυπηρετούμενων ήταν θετική και συγκινητική με χαμόγελα και ευγνωμοσύνη προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που βρέθηκε στους δρόμους της πόλης προκειμένου να στηρίξει τους απλούς αλλά και τους ευάλωτους πολίτες.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.