ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυμνάζεστε νηστικοί; Κακώς, πολύ κακώς…

Όταν γυμναζόμαστεμε άδειο στομάχι είναι σαν να προσπαθούμε να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίςβενζίνη.

Γυμνάζεστε νηστικοί; Κακώς, πολύ κακώς…

Όταν γυμναζόμαστεμε άδειο στομάχι είναι σαν να προσπαθούμε να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίςβενζίνη. Οι ειδικοί μιλούν στην εφημερίδα The Telegraph.

Είναι απαραίτητονα έχουμε φάει κάτι πριν κάνουμε γυμναστική –για παράδειγμα, δημητριακά με γάλαή ψωμί με βούτυρο. Μετά τη γυμναστική, πρέπει οπωσδήποτε να αναπληρώνουμε ταχαμένα υγρά και τη χαμένη ενέργεια και το γεύμα μας πρέπει να περιλαμβάνειπρωτεΐνες ώστε να μπορέσουν οι μύες να αναζωογονηθούν και να αποκατασταθούν. Οιδιαιτολόγοι συνιστούν κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, βρώμη, σταφύλια καιαυγό.

Οι γυμναστές συμβουλεύουν πάνω απ' όλα να «ακούμε» το σώμα μας. Άλλοι αισθάνονται υπέροχα όταν γυμνάζονταιχωρίς να έχουν φάει και άλλοι χρειάζονται ένα καλό πρωινό ή ένα πλήρες γεύμαπριν τη γυμναστική. Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να προσφέρουμεστο σώμα μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι να καταναλώσουμε καθαρέςπρωτεΐνες. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα δε θα επιζητά τη γλυκόζη για ενέργεια,ενώ παράλληλα αυξάνεται ο ρυθμός καύσης του λίπους.

Μελέτες υποδεικνύουνότι όταν γυμναζόμαστε νηστικοί καίμε περισσότερο λίπος ώστε ο οργανισμός να έχειδιαθέσιμη ενέργεια. Παράλληλα όμως μπορεί να μειωθεί ο χρόνος και η ένταση της γυμναστικής,οδηγώντας έτσι σε απώλεια μυϊκής μάζας και σε χαμηλότερο ρυθμό μεταβολισμού. Πέραντων πρωτεϊνών, ο οργανισμός μετά τη γυμναστική χρειάζεται υδατάνθρακες προς αποκατάστασητων ενεργειακών αποθεμάτων και ηλεκτρολύτες. Μπορείτε για το σκοπό αυτό νακαταναλώσετε μούρα, μπανάνες, αυγά, βρώμη, τόνο ή λαχανικά, λένε οι διατροφολόγοι.