ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα η 15η Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα είναι η 15η Σεπτεμβρίου και με την ευκαιρία αυτή, ας εισέλθουμε στα άδυτα του δύσκολου αυτού καρκίνου.
Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα η 15η Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα είναι η 15ηΣεπτεμβρίου και με την ευκαιρία αυτή, ας εισέλθουμε στα άδυτα του δύσκολουαυτού καρκίνου.

Λέμφωμα είναι ένας καρκίνος που ξεκινά από ταλεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και παρουσιάζει ως ένα συμπαγή όγκοτων λεμφοειδή κύτταρα. Είναι θεραπεύσιμη με χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία σεορισμένες περιπτώσεις και / ή μεταμόσχευση μυελού των οστών, και μπορεί ναείναι ιάσιμος, ανάλογα με την ιστολογική εξέταση, τον τύπο και το στάδιο τηςνόσου. Αυτά τα κακοήθη κύτταρα προέρχονται συχνά στους λεμφαδένες,παρουσιάζοντάς τις ως διεύρυνση του κόμβου (όγκος).

Σύμφωνα με τοαμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας,λεμφώματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% όλων των περιπτώσεων καρκίνου στις ΗνωμένεςΠολιτείες, και το λέμφωμα Hodgkin, ιδίως αντιστοιχεί σε λιγότερο από 1% όλωντων περιπτώσεων καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επειδή το όλοσύστημα είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος, οι ασθενείς μεεξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως από τον ιό HIV ή από ορισμένα φάρμακαή φάρμακα, έχουν επίσης υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του λεμφώματος.