ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Ιθάκη» έγινε 30 χρονών και το γιορτάζει

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκης», του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση.
Η «Ιθάκη» έγινε 30 χρονών και το γιορτάζει

Με αφορμήτη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκης», του πρώτουπρογράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη Λέσχη ΕλλήνωνΓελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση καιτην απεξάρτηση.

Η έκθεση για τα 30 χρόνια της Ιθάκης θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» (Σταυροπούλου29, πλατεία Αμερικής) από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ως τις 13 Οκτωβρίου 2013.

Τα εγκαίνιατης έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 19.00, ενώ οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να την επισκεφθούν Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή τις ώρες 19:00-21:00 και τηνΚυριακή 11:00-13:30

Στις 13Οκτωβρίου, την τελευταία ημέρα της έκθεσης μάλιστα τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούντο κοινό σε ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλουςπου θέλουν να γελοιογραφήσουν και να... γελοιογραφηθούν.

Με τον δικότους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέσηεξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο ηκρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνικήένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς.

«Την ώραπου η κρίση εντείνει την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά συρρικνώνειτην κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεσητο δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ καιζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρουν τα μέλη της θεραπευτικήςκοινότητας.

Οι καλλιτέχνεςπου συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, ΚώσταςΓρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης,Πάνος Ζάχαρης (Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής,Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup), Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης) και Μαρία Τζαμπούρα.