ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Ιθάκη» έγινε 30 χρονών και το γιορτάζει

Η «Ιθάκη» έγινε 30 χρονών και το γιορτάζει
Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκης», του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της θεραπευτικής κοινότητας «Ιθάκης», του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση.

 

Η έκθεση για τα 30 χρόνια της Ιθάκης θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής) από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ως τις 13 Οκτωβρίου 2013.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 19.00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκεφθούν Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή τις ώρες 19:00-21:00 και την Κυριακή 11:00-13:30

 

Στις 13 Οκτωβρίου, την τελευταία ημέρα της έκθεσης μάλιστα τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό σε ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να... γελοιογραφηθούν.  

 

Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέση εξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνική ένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς.

 

«Την ώρα που η κρίση εντείνει την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά συρρικνώνει την κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεση το δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρουν τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας.

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης (Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup), Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας  Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης) και Μαρία Τζαμπούρα.