ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιούν γιατροί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας στις 3,4 και 5 Οκτωβρίου στο Μετρό του Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου.
Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιούν γιατροί του ΕλληνικούΙδρύματος Καρδιολογίας στις 3,4 και 5 Οκτωβρίου στο Μετρό του Συντάγματος, μεαφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Γιατροί του ιδρύματος θα βρίσκονται στοΜετρό του Συντάγματος από τις 9:30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου ναενημερώνουν τους πολίτες για τις παθήσεις της καρδιάς, ενώ οι εξετάσειςπεριλαμβάνουν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, της ολικής χοληστερόλης και τουκαρδιακού ρυθμού ενώ θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικούηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν,χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Γιατροί του Ωνασείου στο υπουργείοΥγείας

Παράλληλα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ξεκινά απότους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας το πρόγραμμα πρόβλεψης καρδιαγγειακώνπαθήσεων.

Η δράση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 2Οκτωβρίου 2013 και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης &χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειώνκαι συμβουλευτική νοσηλευτική.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με τη συνεργασία τουΩνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με Δήμους της Αττικής και θα περιλαμβάνουνεπιπλέον ενημερωτικές ομιλίες και τη διοργάνωση σεμιναρίων ΒασικήςΚαρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.