ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είναι το Obamacare και γιατί αντιδρούν οι Δημοκρατικοί

Τι είναι το Obamacare και γιατί αντιδρούν οι Δημοκρατικοί
Περίπου 1300 ημέρες χρειάστηκαν από τότε που ο Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ, προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Η πρεμιέρα του Affordable Care Act, το οποίο έχει ονομαστεί και Obamacare, ήταν στις 2 Οκτωβρίου, αλλά οι χωρίς τέλος διαφωνίες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, στάθηκαν η αιτία για την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος του αμερικανικού δημοσίου.

Περίπου 1300 ημέρες χρειάστηκαν από τότε που ο Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ, προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Η πρεμιέρα του Affordable Care Act, το οποίο έχει ονομαστεί και Obamacare, ήταν στις 2 Οκτωβρίου, αλλά οι χωρίς τέλος διαφωνίες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, στάθηκαν η αιτία για την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος του αμερικανικού δημοσίου.

Σύμφωνα με το νόμο, 45 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες αλλά και εκείνοι που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κάτι το οποίο δεν ίσχυε στις ΗΠΑ. Το Obamacare προσφέρει ακόμη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα βοήθεια, προκειμένου να πληρώνουν την ασφάλισή τους, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές του συστήματος, για να αγοράσουν την ασφάλεια υγείας που τους συμφέρει.

Επίσης, 9 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να εγγραφούν στα Medicaid και Children’s Health Insurance Programme, τα δύο προγράμματα παροχής υπηρεσιών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους φτωχούς. Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι ώς το 2016 εξαιτίας του νέου συστήματος 25 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν ασφάλιση.

Το Obamacare και οι Δημοκρατικοί

 

Το εθνικό σύστημα υγείας του Ομπάμα βρήκε από την αρχή αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αντιδρούν σε μία από τις βασικότερες διατάξεις του νόμου: την καταβολή 100 δολλαρίων το μήνα από κάθε Αμερικανό για το σύστημα υγείας.

Ο νόμος προβλέπει ότι από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου κάθε Αμερικανός πολίτης θα πρέπει να διαθέτει ασφάλεια υγείας, σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνει πρόστιμο.