ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είναι το Obamacare και γιατί αντιδρούν οι Δημοκρατικοί

Περίπου 1300 ημέρες χρειάστηκαν από τότε που ο Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ, προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Η πρεμιέρα του Affordable Care Act, το οποίο έχει ονομαστεί και Obamacare, ήταν στις 2 Οκτωβρίου, αλλά οι χωρίς τέλος διαφωνίες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, στάθηκαν η αιτία για την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος του αμερικανικού δημοσίου.
Τι είναι το Obamacare και γιατί αντιδρούν οι Δημοκρατικοί

Περίπου 1300 ημέρες χρειάστηκαν απότότε που ο Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματοςυγείας στις ΗΠΑ, προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Η πρεμιέρα τουAffordable Care Act, το οποίο έχει ονομαστεί και Obamacare, ήταν στις 2Οκτωβρίου, αλλά οι χωρίς τέλος διαφωνίες μεταξύ των Δημοκρατικών και τωνΡεπουμπλικάνων, στάθηκαν η αιτία για την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος του αμερικανικούδημοσίου.

Σύμφωνα με το νόμο, 45 εκατομμύριαανασφάλιστοι πολίτες αλλά και εκείνοι που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σειατροφαρμακευτική κάλυψη, κάτι το οποίο δεν ίσχυε στις ΗΠΑ. Το Obamacare προσφέρειακόμη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα βοήθεια, προκειμένου να πληρώνουν τηνασφάλισή τους, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια Αμερικανοί θαχρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές του συστήματος, για να αγοράσουν τηνασφάλεια υγείας που τους συμφέρει.

Επίσης, 9 εκατομμύρια Αμερικανοίαναμένεται να εγγραφούν στα Medicaid και Children’s Health Insurance Programme,τα δύο προγράμματα παροχής υπηρεσιών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης γιατους φτωχούς. Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι ώς το 2016εξαιτίας του νέου συστήματος 25 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν ασφάλιση.

Το Obamacare και οι Δημοκρατικοί

Το εθνικό σύστημα υγείας του Ομπάμα βρήκε από την αρχή αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αντιδρούν σε μίααπό τις βασικότερες διατάξεις του νόμου: την καταβολή 100 δολλαρίων το μήνα απόκάθε Αμερικανό για το σύστημα υγείας.

Ο νόμος προβλέπει ότι από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου κάθε Αμερικανός πολίτης θα πρέπει να διαθέτει ασφάλεια υγείας, σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνει πρόστιμο.