ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε επαγρύπνηση για την αιθαλομίχλη

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αιθαλομίχλη, καθώς θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αποτροπή  του φαινομένου. Ήδη συζητείται η μείωση των τιμών των ορίων ασφαλείας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι στην αγορά για την προώθηση μη ποιοτικών καύσιμων υλικών.
Σε επαγρύπνηση για την αιθαλομίχλη

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αιθαλομίχλη, καθώς θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αποτροπή του φαινομένου. Ήδη συζητείται η μείωση των τιμών των ορίων ασφαλείας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι στην αγορά για την προώθηση μη ποιοτικών καύσιμων υλικών.

Αύριο Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος με εκπροσώπους όλων των περιφερειών της χώρας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε εστίες καύσης, εναλλακτικές συσκευές θέρμανσης και καύσιμα στερεής βιομάζας, καθώς και για τη λήψη εκτάκτων μέτρων αν απαιτηθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών.

Παράλληλα, πρόκειται να εκδοθεί αγορανομική διάταξη σχετικά με τις υποχρεωτικές ενδείξεις των συσκευασιών καυσίμων στερεής βιομάζας, καθώς επίσης και πόρισμα από την γενική γραμματεία καταναλωτή& βιομηχανίας, για την αποφυγή προώθησης μη ποιοτικών συστημάτων θέρμανσης στην αγορά, καθώς κατά το τελευταίο έτος, σε 100 δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 60 προϊόντα εναλλακτικών συσκευών θέρμανσης, το ποσοστό παραβατικότητας φθάνει περίπου στο

60%.