ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Roche και Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού

Στις αρχές του 2014 ξεκινάει η δεύτερη μεγαλύτερη Αιμοδοσία της Γερμανίας τουγερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK), σε συνεργασία με τη Roche .

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σημαντικό μέρος των ασκών του κέντρουαιμοδοσίας του DRK West θα ελέγχονται από αναλυτές της Roche (cobas  8000), πριν χορηγηθούν σε μεταγγιζόμενουςασθενείς.

Συνεργασία Roche και Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού

Στις αρχές του 2014 ξεκινάει η δεύτερη μεγαλύτερη Αιμοδοσία της Γερμανίας τουγερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK), σε συνεργασία με τη Roche .

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σημαντικό μέρος των ασκών του κέντρουαιμοδοσίας του DRK West θα ελέγχονται από αναλυτές της Roche (cobas 8000), πριν χορηγηθούν σε μεταγγιζόμενουςασθενείς.

To DRK West καλύπτει τρία ομόσπονδα κρατίδια, ελέγχοντας περίπου έναεκατομμύριο ασκούς ετησίως.
«Η Roche, σύμφωνα με την διοίκησή της, είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει τεστγια τους δύο πιο σημαντικούς ελέγχους στις αιμοδοσίες, το μοριακό και τονορολογικό, σε ένα μόνο δείγμα.


Σημαντικοί παράγοντες επίτευξης της συμφωνίας, εκτός από το ευρύ χαρτοφυλάκιοεξετάσεων, ήταν κυρίως η ασφάλεια του αίματος , αλλά και το εξειδικευμένοπροσωπικό και η άρτια οργάνωση της Roche Diagnostics».

Όπως αναφέρει η Roche Diagnostics, σε ανακοίνωση της, «τα εργαστήρια τωναιμοδοσιών έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας σε σχέση με τα συνήθηδιαγνωστικά εργαστήρια . Όλοι οι ασκοί αίματος πρέπει να ελεγχθούν με αυστηρέςνομικές απαιτήσεις για δυνητικά μολυσματικές ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα Β καιC ή HIV, εκτός από τον προσδιορισμό της ομάδας αίματος. Οι γιατροί επιτρέπεταινα χρησιμοποιούν μόνο ασκούς όπου τα αποτελέσματα των ελέγχων βεβαιώνουν ότιδεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την υγεία. Εκτός από την ασφάλεια τουαίματος , η αποτελεσματικότητα είναι επίσης σημαντική ώστε να ελαχιστοποιηθεί ηανάγκη για επανελέγχους. Οι ασκοί μπορούν να φυλαχτούν για τρεις έως πέντεημέρες κατά μέσο όρο, γεγονός που καθιστά επιτακτική την αποτελεσματική καιέγκαιρη διαχείριση του αίματος».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις , περίπου το 80% του συνόλου των γερμανών πολιτώνθα χρειαστούν τουλάχιστον μία μετάγγιση αίματος στη διάρκεια της ζωής τους, ενώοι δημογραφικές εξελίξεις είναι υπεύθυνες για την ολοένα και αυξανόμενη ζήτησηγια μεταγγίσεις αίματος στη Γερμανία.


Περίπου το 1/3 του συνόλου των ασκών αίματος, σύμφωνα με την Roche Diagnostics, χρησιμοποιούνταιγια ασθενείς με καρκίνο, ακολουθούν οι καρδιοπαθείς και οι ασθενείς με νόσουςστομάχου και εντέρου.