ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινωνικό ιατρείο από ΙΣΑ και ΓΣΕΒΕΕ για 350.000 ανασφάλιστους

Κοινωνικό Ιατρείο για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ το οποίο θα λειτουργήσει ως Παράρτημα του ιατρείου κοινωνικής αποστολής στο κέντρο της Αθήνας.

 

Κοινωνικό ιατρείο από ΙΣΑ και  ΓΣΕΒΕΕ για 350.000 ανασφάλιστους

Κοινωνικό Ιατρείο για τουςανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους εγκαινιάζουν ο ΙατρικόςΣύλλογος Αθηνών και η "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζίμε τη ΓΣΕΒΕΕ το οποίο θα λειτουργήσει ως Παράρτημα του ιατρείου κοινωνικήςαποστολής στο κέντρο της Αθήνας.

Ύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ ΓιώργοΠατούλη, πάνω από 350.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι,αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.000.000πολίτες (άμεσα ασφαλισμένοι και προστατευόμενα μέλη) να μην έχουνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα18:00 θα τελεστούν τα εγκαίνια του ααραρτήματος στη ΓΣΕΒΕΕ από τοναρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, στην οδό Καποδιστρίου 24. Το παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με δύο βασικέςεκστρατείες προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 5διαφορετικών ειδικοτήτων παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοαπιδικού καιβιοπαθολόγου) στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι καιανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι.

Με 28.000 ιατρικές επισκέψεις, τοιατρείο κοινωνικής αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιαςπερίθαλψης στην Αττική για όλους τους ανασφάλιστους και του απόρους. Μέσα απότο ίδιο το ιατρείο, όσο και από τα παραρτήματά του σε δήμους όπως στο Μαρούσι,στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Βούλα, καθώς και στην ΕλληνικήΚαρδιολογική Εταιρεία και τώρα στη ΓΣΕΒΕΕ, παρακολουθούνται πρωτοβάθμιαχιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς που βρίσκουν γιατρό και φάρμακα.

Παράλληλα σε πρόσφατη έρευνα τουΙνστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΑΕΕ, 3στους 10 ασφαλισμένους (32,1%) δηλώνουν ότι πάντα πληρώνουν από τη τσέπη τουςγια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία 1-2 χρόνια, ενώ συνολικά πάνω από τους6 στους 10 ερωτηθέντες (65,1%), απαντά ότι έχει χρειαστεί να επιβαρυνθείοικονομικά. Επιπλέον σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ που συμμετείχανστην έρευνα (54,1%), απαντούν ότι εάν δεν είχαν πρόσβαση στην περίθαλψη λόγωέλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναγκάζονταν να πληρώσουν για τιςιατροφαρμακευτικές παροχές, ενώ μόλις οι 3 στους 10 (33,9%), θα είχαν τηδυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Πάνω από 3.000 φάρμακα την ημέρα φεύγουν από το κοινωνικό φαρμακείο τουιατρείου κοινωνικής αποστολής στο οποίο προσέρχονται 200-300 άτομα καθημερινάγια να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Παράλληλα, περισσότεροι από 50ασθενείς την ημέρα εξετάζονται από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου ΚοινωνικήςΑποστολής, ενώ εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται σε 80 ασθενείς το μήνα.