ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ιάπωνες προτιμούν τις ψηφιακές συντρόφους αντί του σεξ

Κάτι πρέπει ναγίνει άμεσα για την υπογεννητικότητα στην Ιαπωνία, διαφορετικά ο πληθυσμός της χώραςθα έχει συρρικνωθεί κατά 1/3 έως το 2060. Ένας από τους λόγους που εξηγούν τοφαινόμενο αυτό είναι ένα νέο «είδος» ανδρών, οι επονομαζόμενοι otaku, οι οποίοιαγαπούν τα μάνγκα, τα άνιμε και τους υπολογιστές περισσότερο από το σεξ.
Οι Ιάπωνες προτιμούν τις ψηφιακές συντρόφους αντί του σεξ

Κάτι πρέπει ναγίνει άμεσα για την υπογεννητικότητα στην Ιαπωνία, διαφορετικά ο πληθυσμός της χώραςθα έχει συρρικνωθεί κατά 1/3 έως το 2060. Ένας από τους λόγους που εξηγούν τοφαινόμενο αυτό είναι ένα νέο «είδος» ανδρών, οι επονομαζόμενοι
otaku
, οι οποίοιαγαπούν τα μάνγκα, τα άνιμε και τους υπολογιστές περισσότερο από το σεξ.







Το Τόκυο είναι ημεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου, με πληθυσμό 35 εκατομμυρίων. Ακούγεται λοιπόν παράξενοτο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας.







Ωστόσο, η περιοχήΑκιχαμπάρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στους λάτρεις των μάνγκα και των άνιμεείναι ο παράδεισος των otaku και σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο πρόβλημα.







Πρόκειται γιανέους που έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον για την κοινωνική διάσταση του σεξ καιπροτιμούν να «συνάπτουν σχέσεις» –όσο αυτό είναι δυνατό– με ψηφιακές κοπέλες.







Η κοπέλα είναιστην πραγματικότητα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που ονομάζεται Love Plus . Οι νεαροίotaku απολαμβάνουν βόλτες στο πάρκο με τα «κορίτσια» τους και φροντίζουν ναγιορτάζουν με ξεχωριστό τρόπο τα γενέθλιά τους!





Είναι άγνωστοι οι λόγοι που έχουν οδηγήσειτόσους Ιάπωνες να αποφεύγουν τις… τρισδιάστατες σχέσεις. Οι ειδικοί ευελπιστούνότι το φαινόμενο θα υποχωρήσει και η κοινωνική ζωή των πολιτών της χώρας θαεπιστρέψει σύντομα στο φυσιολογικό.