ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Astellas: Εγκαίνια νέων γραφείων, με τη δύναμη της Ιαπωνίας & στήριξη των Ελλήνων ασθενών

Στόχος μας είναι όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία τους φάρμακα και στις καινοτόμες θεραπείες, τόνισε με νόημα, ο πρόεδρος της Astellas σε Ευρώπη Μέση Ανατολή και Αφρική, κύριος Yukio Matsui, στην διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της φαρμακευτικής εταιρείας.

Astellas: Εγκαίνια νέων γραφείων, με τη δύναμη της Ιαπωνίας & στήριξη των Ελλήνων ασθενών

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αναφέρθηκε ακόμη στη δύναμη της καινοτομίας, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εταιρείας, ενώ χρησιμοποίησε τις δυνατές ελληνικές λέξεις Αρετή και Τιμή, που περιλαμβάνονται άλλωστε στα Ολυμπιακά ιδεώδη για να περιγράψει το ελληνικό περιβάλλον αλλά και την σημασία που δίνει η Astellas στις έννοιες αυτές. «Δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος επίτευξης αυτών και σίγουρα τα νέα γραφεία θα συμβάλλουν θετικά στον τρόπο, καθώς ο σύγχρονος αυτός εργασιακός χώρος θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας αφού προάγει την επικοινωνία, την διαφάνεια και την εξωστρέφεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές της εταιρείας συνοψίζονται στα παρακάτω: καινοτομία, συνεργασία, δημιουργία, πολιτισμός, μακραίωνη σταθερότητα.

Την έναρξη των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas, Χάρης Ναρδής ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους εργαζομένους της Astellas και υπογράμμισε, ότι τα τελευταία 12 χρόνια, η εταιρεία καίτοι δραστηριοποιήθηκε σε ένα περιβάλλον βαθειάς ύφεσης, κατάφερε να σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη, η οποία αποτυπώνεται σε 12 καινούριες θεραπείες.

Ανέφερε ακόμη: «Το καινούριο μας σπίτι αγκαλιάζει το όραμα και τη δέσμευση της Αstellas Ελλάδος να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών στον τομέα της υγείας και να είναι αφοσιωμένη στην μετατροπή της επιστημονικής καινοτομίας σε ιατρικές λύσεις που παρέχουν αξία κι ελπίδα στους ασθενείς ανά τον κόσμο. Ο νέος ενιαίος χώρος των γραφείων της Astellas σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με κύριο στόχο την ελευθερία των κινήσεων, την ροή και την επικοινωνία. Οι ανοιχτοί και κλειστοί χώροι οργανώνονται σε διακριτές περιοχές με διαβάθμιση της διαφάνειας και της ιδιωτικότητας. Η λειτουργικότητα, η δομική και αισθητική συνέχεια δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον συνεργασίας και εξωστρέφειας, σε συνάφεια με τις βασικές εταιρικές αρχές της Astellas».

Ο κ. Ναρδής, αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η Astellas, όπως στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού και ευάλωτων ομάδων, όπως πρόσφυγες, ενώ όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να γίνουν, χωρίς μία ισχυρή ηγεσία, όπως επεσήμανε.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Toshio Ida -ο οποίος μίλησε σε άπταιστα ελληνικά- εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το νέο αυτό ξεκίνημα θα ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Η τελετή των εγκαινίων τίμησε την Ιαπωνική κουλτούρα και τα έθιμά της αφού η Astellas είναι μια Ιαπωνική Εταιρεία και πολλά στοιχεία της κουλτούρας της βασίζονται σ’ αυτή. Ακούστηκαν τα Ιαπωνικά τύμπανα TAIKO και το μουσικό όργανο Shakuhachi από μουσικούς της ομάδας Atene Daiko που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο είδος και κατόπιν πραγματοποιήθηκε το σπάσιμο του βαρελιού και το κέρασμα του ιαπωνικού ποτού sake σύμφωνα με το Ιαπωνικό έθιμο. Τέλος απονεμήθηκε πλακέτα στον Πρόεδρο κύριο Yukio Matsui τιμής ένεκεν.

Τα γραφεία ήταν διακοσμημένα με συνθέσεις λουλουδιών δια χειρός Χρυσούλας Καραϊσαρίδου, εκπαιδεύτριας της Ikebana Sangetsu Hellas ενώ υπήρχε και έκθεση με δέντρα bonsai από την Ελληνική Λέσχη, της οποίας τα μέλη έδιναν πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια και την επεξεργασία τους. Τέλος μεγάλη συμμετοχή από τους παρευρισκόμενους είχε το εργαστήριο origami όπου μπορούσες να δημιουργήσεις το δικό σου μικρό έργο τέχνης υπό την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου.

IMG 0347
IMG 0350
Atene Daiko1