ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεοπλασίες και Λοιμώξεις σε ημερίδα στο Ιπποκράτειο

Τηνσημασία του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, το οποίο θα αποτελέσει ουσιαστικόεργαλείο για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του καρκίνου, ανέδειξε η υφυπουργόςΥγείας κυρία Ζέττα Μακρή, μιλώντας σε ημερίδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείοΘεσσαλονίκης, με δύο θέματα «Το ΕθνικόΑρχείο Νεοπλασιών» και «Οι Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις από Πολυανθεκτικά Παθογόνα»
Νεοπλασίες και Λοιμώξεις σε ημερίδα στο Ιπποκράτειο

Τηνσημασία του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, το οποίο θα αποτελέσει ουσιαστικόεργαλείο για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του καρκίνου, ανέδειξε η υφυπουργόςΥγείας κυρία Ζέττα Μακρή, μιλώντας σε ημερίδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείοΘεσσαλονίκης, με δύο θέματα «Το ΕθνικόΑρχείο Νεοπλασιών» και «Οι Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις από Πολυανθεκτικά Παθογόνα».

Τηνημερίδα οργάνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με την3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Εκτός από την τοποθέτησητης κυρίας Μακρή στο θέμα του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, παρουσιάστηκε το έργοτων επιμελητών καταγραφής καρκίνου στα νοσοκομεία, τα προβλήματα και οιδυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς και προτάσεις για την προσπέλασή τους.

Η κυρία Μακρή, ανέπτυξε ακόμη,τη σημασία του θέματος των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχήςγια τη Δημόσια Υγεία. Στην ημερίδα κατόπιν της εισηγήσεως της Υφυπουργού, συζητήθηκαν τα προβλήματα πουαντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία τόσο στη ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιώνόσο και στον έλεγχο της διασποράς των πολυανθεκτικών βακτηρίων.

Επίσης για το ίδιο θέμα,παρουσιάστηκαν από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τα δεδομένα της επιτήρησης, η οποία πραγματοποιείταιστο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τον έλεγχο της διασποράς των πολυανθεκτικών μικροβίων σε χώρους ΠαροχήςΥπηρεσιών Υγείας, «Προκρούστης». Ακολούθως, τέθηκαν από εκπροσώπους τωνυπεύθυνων κλιμακίων των ΥΠΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία σχετικάμε τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος, καθώς και προτάσεις που θα μπορούσαννα προωθήσουν την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και τη μείωση των νοσοκομειακώνλοιμώξεων από τα συγκεκριμένα μικρόβια.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν ακόμη, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κυρία Τζένη Κρεμαστινού, ο διοικητής καιυποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Δ. Ανδρεόπουλος και Π. Νάνος, ο διοικητής και υποδιοικητής της 4ηςΥΠΕ Θ. Βεντούρης και Π. Παπαδόπουλος, οι διοικητές και οι ΕπιτροπέςΝοσοκομειακών Λοιμώξεων των νοσοκομείων που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της 3ηςκαι 4ης ΥΠΕ, οι επιμελητές καταγραφείς καρκίνου, καθώς και εκπρόσωποιτων ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίοι εμπλέκονται στη διάγνωση και στη θεραπείατου καρκίνου