ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ίντερνετ στηρίζει τους αδύναμους νέους

Τα φόρουμ και οιδιαδικτυακές συζητήσεις έχουν θετικές επιδράσεις που πρέπει να γίνουν ευρύτεραγνωστές, δηλώνουν οι ειδικοί.
Το Ίντερνετ στηρίζει τους αδύναμους νέους

Τα φόρουμ και οιδιαδικτυακές συζητήσεις έχουν θετικές επιδράσεις που πρέπει να γίνουν ευρύτεραγνωστές, δηλώνουν οι ειδικοί.








Σε αυτό τοσυμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αφού ανέλυσαν14 διαφορετικές μελέτες σχετικά με τη χρήση του Ίντερνετ από τους νέους.







Η επιστημονικήεπισκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Plos One , δείχνει ότι πολλές μελέτεςπαρουσιάζουν μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της χρήσης του Ίντερνετ και των αυτοκτονιώνή άλλων μορφών σωματικής βλάβης.







Ταυτόχρονα όμως έδειξεότι για κάποια άτομα το Ίντερνετ αποτελεί θετική επιρροή.







Σύμφωνα με τοσχετικό άρθρο που δημοσιεύει το BBC, οι κίνδυνοι του Ίντερνετ έχουν λάβει ιδιαίτερη προσοχή τα τελευταίαχρόνια.







Η έρευνα τωνεπιστημόνων από την Οξφόρδη υπογραμμίζει τους κινδύνους της χρήσης του Ίντερνετ,όπως η απενοχοποίηση της σωματικής βλάβης και ο εκφοβισμός.







Ωστόσο, οιερευνητές δηλώνουν πως αρκετές μελέτες καταδεικνύουν το σημαντικό ρόλο του Ίντερνετστην ψυχολογική υποστήριξη και την καλύτερη κοινωνική δικτύωση των ατόμων πουβρίσκονται στο περιθώριο.







Παρατηρήθηκαν επίσηςαρκετά περιστατικά όπου μέσω των φόρουμ τα άτομα ενθαρρύνονταν να ακολουθήσουνθετικά πρότυπα συμπεριφοράς, λαμβάνοντας συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη.







Ο καθηγητής KeithHawton του Πανεπιστημίου δήλωσε: «Η επικοινωνία μέσω του Ίντερνετ και άλλωνηλεκτρονικών μέσων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αυτοκτονιών σενέους ανθρώπους.»





«Το επόμενο βήμα θα είναι η κατάρτισηθεραπευτικών επεμβάσεων με τη βοήθεια τέτοιων μέσων επικοινωνίας, ιδιαίτερα γιανα αποκτήσουμε πρόσβαση σε άτομα που δε ζητούν βοήθεια από ιατρικές υπηρεσίες.»