ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοποριακή συσκευή ρίχνει φως στον τρόπο λειτουργίας της ακοής

Μία νέα συσκευή απεικόνισης του εγκεφάλου, που αναπτύχθηκε στο ΠανεπιστήμιοΜακουάιρ, στην Αυστραλία, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτεραπώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που προέρχονται από συσκευές πουυποβοηθούν την ακοή.
Πρωτοποριακή συσκευή ρίχνει φως στον τρόπο λειτουργίας της ακοής

Μία νέα συσκευή απεικόνισης του εγκεφάλου, που αναπτύχθηκε στο ΠανεπιστήμιοΜακουάιρ, στην Αυστραλία, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτεραπώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που προέρχονται από συσκευές πουυποβοηθούν την ακοή, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που οι ερευνητές είναι σε θέση να μετρήσουντην εγκεφαλική λειτουργία ατόμων με κοχλιακά εμφυτεύματα, χρησιμοποιώντας μίατεχνική απεικόνισης που ονομάζεται MEG.

Η νέα συσκευή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη γιατην κατανόηση της ακοής και τηνανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά, των οποίων η ανάπτυξη του νευρικού συστήματοςβρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, σύμφωνα με τον καθηγητή Stephen Crain και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας στο Macquarie University.