ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παχυσαρκία προκαλεί πρώιμη ήβη

Μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ιατρικής τηςεφηβικής ηλικίας στο νοσοκομείο παίδων του Σινσινάτι, δείχνει ότι η παχυσαρκίαείναι ο πιο καθοριστικός

Η παχυσαρκία προκαλεί πρώιμη ήβη

Μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ιατρικής τηςεφηβικής ηλικίας στο νοσοκομείο παίδων του Σινσινάτι, δείχνει ότι η παχυσαρκίαείναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας της πρώιμης ήβης στα κορίτσια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο βασικός συντάκτης της μελέτης δρΦρανκ Μπίρο, κορίτσια που εκδηλώνουν πρώιμη ήβη κινδυνεύουν να βρεθούναντιμέτωπα με πολλά προβλήματα όπως έλλειψη αυτοπεποίθησης, κατάθλιψη, κακέςεπιδόσεις στο σχολείο και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν 1.239κορίτσια, ηλικίας 6 έως 8 ετών, σε κλινικές της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο, τουΣινσινάτι και της Νέα Υόρκης για να ορίσουν την αρχή της ήβης.

Μεταξύ άλλων, μετρήθηκε η ανάπτυξη του στήθους και ηεπίδραση του φαινομένου αυτού στον δείκτη μάζας σώματος, σε σχέση με τη φυλήκαι την καταγωγή.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη του στήθους αρχίζει σταλευκά κορίτσια στην ηλικία των 9,7 ετών κατά μέσο όρο, νωρίτερα σε σχέση μεαυτό που παρατηρείτο πριν.

Τα μικρά κορίτσια της μαύρης φυλής συνεχίζουν να αναπτύσσουνπρωιμότερα την ήβη, με έναρξη της ανάπτυξης του στήθους τους στην ηλικία των8,8 ετών.

Αντίστοιχα, στις Ισπανόφωνες, η ηλικία αυτή είναι τα 9,3 έτηκαι στις ασιατικής καταγωγής κοπέλες τα 9,7 έτη.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν τους παράγοντεςεκείνους που κρύβονται πίσω από την πρωιμότερη ήβη, ωστόσο έχουν καταλήξει στοσυμπέρασμα ότι προκαλείται από τα παραπανίσια κιλά.