ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παχυσαρκία προκαλεί πρώιμη ήβη

Η παχυσαρκία προκαλεί πρώιμη ήβη

Μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ιατρικής της εφηβικής ηλικίας στο νοσοκομείο παίδων του Σινσινάτι, δείχνει ότι η παχυσαρκία είναι ο πιο καθοριστικός

Μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ιατρικής της εφηβικής ηλικίας στο νοσοκομείο παίδων του Σινσινάτι, δείχνει ότι η παχυσαρκία είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας της πρώιμης ήβης στα κορίτσια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο βασικός συντάκτης της μελέτης δρ Φρανκ Μπίρο, κορίτσια που εκδηλώνουν πρώιμη ήβη κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπα με πολλά προβλήματα όπως έλλειψη αυτοπεποίθησης, κατάθλιψη, κακές επιδόσεις στο σχολείο και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν 1.239 κορίτσια, ηλικίας 6 έως 8 ετών, σε κλινικές της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο, του Σινσινάτι και της Νέα Υόρκης για να ορίσουν την αρχή της ήβης.

Μεταξύ άλλων, μετρήθηκε η ανάπτυξη του στήθους και η επίδραση του φαινομένου αυτού στον δείκτη μάζας σώματος, σε σχέση με τη φυλή και την καταγωγή.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη του στήθους αρχίζει στα λευκά κορίτσια στην ηλικία των 9,7 ετών κατά μέσο όρο, νωρίτερα σε σχέση με αυτό που παρατηρείτο πριν.

Τα μικρά κορίτσια της μαύρης φυλής συνεχίζουν να αναπτύσσουν πρωιμότερα την ήβη, με έναρξη της ανάπτυξης του στήθους τους στην ηλικία των 8,8 ετών.

Αντίστοιχα, στις Ισπανόφωνες, η ηλικία αυτή είναι τα 9,3 έτη και στις ασιατικής καταγωγής κοπέλες τα 9,7 έτη.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν τους παράγοντες εκείνους που κρύβονται πίσω από την πρωιμότερη ήβη, ωστόσο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι προκαλείται από τα παραπανίσια κιλά.


BEST OF NETWORK

PlusQueen