ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο ευχαριστημένοι με τη θεραπεία τους όσοι γνωρίζουν καλά τον γιατρό τους

Πιο ευχαριστημένοι με τη θεραπεία τους όσοι γνωρίζουν καλά τον γιατρό τους
Πόσο καλά γνωρίζεται τον γιατρό σας;
Πόσο καλά γνωρίζεται τον γιατρό σας;

Μία νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο «Journal of Orthopaedic Trauma», δείχνει ότι όσο περισσότερα γνωρίζουν οι ασθενείς για τον γιατρό τους, τόσο πιο ευχαριστημένοι και χαρούμενοι είναι με τη θεραπεία τους.

«Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι ασθενείς αναρρώνουν καλύτερα, όταν είναι πιο άνετοι με τους γιατρούς που τους φροντίζουν», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Alex Jahangir, καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές έδωσαν σε 100 ασθενείς κάρτες με το «προφίλ» του γιατρού τους, την ίδια ώρα που σε 112 άλλους ασθενείς δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

Μετά την ανάρρωσή τους, οι ασθενείς κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με το πόσο ευχαριστημένοι ήταν με τη θεραπεία τους.

Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι όσοι είχαν λάβει τις κάρτες με πληροφορίες για το γιατρό τους, ήταν 22% περισσότερο ευχαριστημένοι σε σχέση με αυτούς που δεν γνώριζαν πολλά για τον γιατρό.

Δεν είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τα ευεργετικά αποτελέσματα της καλής σχέσης ανάμεσα στους γιατρούς και τους ασθενείς τους.

Μάλιστα, μία σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012, έδειχνε ότι η «αποστασιοποίηση» του γιατρού από τους ασθενείς, σχετιζόταν με αυξημένα ποσοστά άγχους και πόνου στους τελευταίους.


 

Best of DPG network

PlusQueen