ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο ευχαριστημένοι με τη θεραπεία τους όσοι γνωρίζουν καλά τον γιατρό τους

Πόσο καλά γνωρίζεται τον γιατρό σας;
Πιο ευχαριστημένοι με τη θεραπεία τους όσοι γνωρίζουν καλά τον γιατρό τους

Πόσο καλά γνωρίζεται τον γιατρό σας;

Μία νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο «Journal of Orthopaedic Trauma», δείχνει ότι όσοπερισσότερα γνωρίζουν οι ασθενείς για τον γιατρό τους, τόσο πιο ευχαριστημένοι καιχαρούμενοι είναι με τη θεραπεία τους.

«Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι ασθενείς αναρρώνουνκαλύτερα, όταν είναι πιο άνετοι με τους γιατρούς που τους φροντίζουν», ανέφερε οεπικεφαλής της μελέτης, Alex Jahangir,καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές έδωσαν σε 100ασθενείς κάρτες με το «προφίλ» του γιατρού τους, την ίδια ώρα που σε 112 άλλουςασθενείς δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

Μετά την ανάρρωσή τους, οι ασθενείς κλήθηκαν να συμπληρώσουνερωτηματολόγια σχετικά με το πόσο ευχαριστημένοι ήταν με τη θεραπεία τους.

Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι όσοι είχαν λάβει τις κάρτεςμε πληροφορίες για το γιατρό τους, ήταν 22% περισσότερο ευχαριστημένοι σε σχέσημε αυτούς που δεν γνώριζαν πολλά για τον γιατρό.

Δεν είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τα ευεργετικάαποτελέσματα της καλής σχέσης ανάμεσα στους γιατρούς και τους ασθενείς τους.

Μάλιστα, μία σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012,έδειχνε ότι η «αποστασιοποίηση» του γιατρού από τους ασθενείς, σχετιζόταν με αυξημέναποσοστά άγχους και πόνου στους τελευταίους.