ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβήτης: Ενα διαφορετικό «χωριό» στην Θεσσαλονίκη

Ένα διαφορετικό … «Διαβητικό Χωριό» στην Θεσσαλονίκη, θα έχουν την δυνατότητανα αντικρίσουν εφέτος και να ενημερωθούν οι διαβητικοί.

Το «Διαβητικό Χωριό» των ασθενών με διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)  θα είναι γεμάτο από γόνιμη εκπαίδευση και θαπραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο(Σάββατο 16 Νοεμβρίου 1 – 3 το μεσημέρι και Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1-3 τομεσημέρι) .

Διαβήτης: Ενα διαφορετικό «χωριό» στην Θεσσαλονίκη

Ένα διαφορετικό … «Διαβητικό Χωριό» στην Θεσσαλονίκη, θα έχουν την δυνατότητανα αντικρίσουν εφέτος και να ενημερωθούν οι διαβητικοί.

Το «Διαβητικό Χωριό» των ασθενών με διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) θα είναι γεμάτο από γόνιμη εκπαίδευση και θαπραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο(Σάββατο 16 Νοεμβρίου 1 – 3 το μεσημέρι και Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1-3 τομεσημέρι) .

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, θα υπάρξουν συνεδρίες εκπαίδευσης (ατόμωνμε διαβήτη) ασθενών στους 'Χάρτες Συζήτησης' για το Διαβήτη.

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία 'Χάρτες Συζήτησης' - Μαθαίνοντας το Διαβήτηχρησιμοποιούν εικόνες, ερωτήσεις, δεδομένα και πληροφορίες, προκειμένου ναπαρέχουν διασκεδαστική και συμμετοχική εμπειρία εκμάθησης στα άτομα με διαβήτη.Ωθούν τα άτομα με διαβήτη να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική λεκτική και οπτικήεκπαιδευτική εμπειρία, η οποία τα βοηθά να κατανοήσουν σε βάθος τις πληροφορίεςπου τους αφορούν.

Οι 'Χάρτες Συζήτησης' προορίζονται για χρήση σε μικρές ομάδες (3-9 ατόμων),προσφέρουν το πλαίσιο για δυναμική, ομαδική συζήτηση και συμβάλλουν σεδιαδικασία εκμάθησης που εμπνέει τους συμμετέχοντες να πάρουν στα χέρια τους τηφροντίδα της υγείας τους, πάντοτε σε συνεργασία και σύμφωνα με τις υποδείξειςτου θεράποντα ιατρού τους.

Η άνεση και η ευελιξία που χαρακτηρίζει τη διαδικασία, τονίζουν οι επικεφαλής τηςΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κάνει τα άτομα με διαβήτη να συζητούν θέματα που σε άλλεςπεριπτώσεις θα τους προκαλούσαν άγχος, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τιςμοναδικές ατομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η πρόσθετη ενημέρωση και εκπαίδευση του ασθενούς συμβάλλει επίσης θετικά στηνκαλύτερη συνεργασία ασθενούς και γιατρού.

Θέματα των εκπαιδευτικών εργαλείων «Χάρτες Συζήτησης» Μαθαίνοντας το Διαβήτη:

  • Η ζωή με τον διαβήτη
  • Πώς δρα ο διαβήτης
  • Υγιεινή διατροφή και άσκηση
  • Έναρξη της θεραπείας ινσουλίνης

Η Lilly και η εταιρεία Healthy Interactions, σε συνεργασία με την IDF(International Diabetes Federation ), έχουν συνάψει διεθνή συμφωνία συνεργασίαςγια την ανάπτυξη και την παγκόσμια διανομή αυτών των μοναδικών, βασισμένων στησυζήτηση, εργαλείων.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα εφαρμόζεται από Επισκέπτριες Υγείας καιΝοσηλεύτριες Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων, Διαιτολόγους, Ψυχολόγους καιΙατρούς (παθολόγους, ενδοκρινολόγους και γενικούς ιατρούς). Πρόσβαση στο υλικόκαθώς και υποστηρικτική εκπαίδευση για την υλοποίηση του προγράμματος, μπορείνα έχει οποιοσδήποτε επαγγελματίας υγείας απευθυνθεί στη Φαρμασέρβ- Λίλλυ.