ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εννέα τρόποι για να περιορίσετε τις πιθανότητες καρκίνου

Πρόσφατη έρευνα σχετική με τον καρκίνο, κατέδειξε ότιυπάρχουν άτομα τα οποία έχουν υψηλές πιθανότητες να νοσήσουν. Ωστόσο, αυτό δενισχύει απαραίτητα ανεξαιρέτως για όλους.
Εννέα τρόποι για να περιορίσετε τις πιθανότητες καρκίνου

Πρόσφατη έρευνα σχετική με τον καρκίνο, κατέδειξε ότιυπάρχουν άτομα τα οποία έχουν υψηλές πιθανότητες να νοσήσουν. Ωστόσο, αυτό δενισχύει απαραίτητα ανεξαιρέτως για όλους.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής θα μπορούσε να αποτρέψει περίπου το50% των θανάτων από καρκίνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Δείτε 9 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας καιπροέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Καρκινικών Ερευνών του Σιάτλ.

Μην καπνίζετε ή χρησιμοποιείτε προϊόντα καπνού

Σύμφωνα με Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, τοκάπνισμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον πνεύμονα, τον οισοφάγο, το στόμα, τολαιμό το στομάχι και το πάγκρεας.

Κάντε συχνά εξετάσεις

Οι συχνές εξετάσεις μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο σεπρώιμο και θεραπεύσιμο στάδιο.

Περιορίστε το αλκοόλ

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πίνετε πάνω από δύο ποτάτην ημέρα, αν είστε άντρας και ένα ποτό, αν είστε γυναίκα.

Προστατευθείτε από τον ήλιο

Μην παραλείπετε ποτέ το αντηλιακό, ακόμη και αν παραμείνετεστον ήλιο για πολύ λίγο.

Μην ξεχνάτε να ασκείστε

Σύμφωνα με έρευνα οι πιο δραστήριοι άνθρωποι, έχουνμικρότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο.

Προσέχετε το βάρος σας

Ο μεγάλος δείκτης σωματικής μάζας συνδέεται με μεγαλύτερεςπιθανότητες για εκδήλωση καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στοπεριοδικό Lancet.

Αποφεύγετε να λαμβάνετε ορμόνες για νααντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης

Πρόσφατες μελέτες συσχετίζουν τηνορμονοθεραπεία με τον καρκίνο της μήτρας.

Αποφύγετε την έκθεση σε παράγοντες πουπροκαλούν καρκίνο

Τέτοια παραδείγματα είναι η ιονίζουσαακτινοβολία που προέρχεται από τις ακτίνες Γ, ακτίνες UV και Χ.

Καταναλώνετε τροφές που περιορίζουντον κίνδυνο καρκίνου


Οι ειδικοί συστήνουν τον περιορισμό του κόκκινου κρέατος καιτην αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών και φρούτων.