ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι αλήθειες για το κρύο που ίσως δεν γνωρίζατε!

Γιατί φτερνιζόμαστε όταν κάνει κρύο; Γιατί οι αδύνατοικρυώνουν πιο εύκολα; Τελικά οι χαμηλές θερμοκρασίες μας βοηθούν στη δίαιτα;Διαβάστε 6 αλήθειες για το κρύο, που, ίσως, δεν γνωρίζετε!
Έξι αλήθειες για το κρύο που ίσως δεν γνωρίζατε!

Γιατί φτερνιζόμαστε όταν κάνει κρύο; Γιατί οι αδύνατοικρυώνουν πιο εύκολα; Τελικά οι χαμηλές θερμοκρασίες μας βοηθούν στη δίαιτα;Διαβάστε 6 αλήθειες για το κρύο, που, ίσως, δεν γνωρίζετε!

Το κρύο προκαλεί φτάρνισμα

Αν κάθε φορά που εκτίθεστε σε χαμηλή θερμοκρασία, έχετεσυνάχι, τότε μάλλον πάσχετε από αγγειοκινητική ρινίτιδα, μία μορφή μη αλλεργικήςρινίτιδας. Η κατάσταση αυτή συνοδεύεται από ρινική καταρροή, φτέρνισμα και ρινική απόφραξη, συμπτώματα που προκαλούνταιαπό ερεθίσματα όπως το κρύο, η ξηρήατμόσφαιρα, το αλκοόλ, η έκθεση σε εναλλασσόμενες θερμοκρασίες ή σε μια τοξικήουσία

Οι αδύνατοι κρυώνουν πιο εύκολα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό δικαιολογείται, καθώς έχουνμικρότερο σωματικό λίπος. Επίσης, συνήθως πιο ευαίσθητοι στο κρύο είναι ταπαιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες, εξαιτίας ορμονικών αλλαγών, τα άτομα μεπαθήσεις στο κυκλοφορικό σύστημα και όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό.

Ορισμένα φαγητά μπορούν να μας ζεστάνουν

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι, προκειμένου να μπορέσειτο σώμα μας να αντιμετωπίσει το κρύο, καθώς μας παρέχουν την ενέργεια, πουχρειάζεται ο οργανισμός για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του.

Το κρύο βοηθά την ανάπτυξη καρκινικών όγκων

Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, οι καρκινικοί όγκοιαναπτύσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικόέντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences. Οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να συνδυάσουν τηναντικαρκινική θεραπεία με τη θεραπεία θερμότητας.

Τα άκρα παγώνουν πιο εύκολα από το υπόλοιπο σώμα

Στα συγκεκριμένα σημεία δεν υπάρχει αρκετό λίπος κάτω απότην επιφάνεια του δέρματος, που λειτουργεί μονωτικά, ενώ τα άκρα είναι πιομακριά από την καρδιά και έτσι η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι τόσο έντονηόσο στο κέντρο του σώματος.

Το κρύο μας βοηθάει στη δίαιτα

Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίουτου Τορίνο, όσοι ήθελαν να ζουν σε χώρους με πολλή ζέστη το χειμώνα και τοφθινόπωρο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες παχυσαρκίας, σε σχέση με όσους είχανρυθμίσει το θερμοστάτη του καλοριφέρ γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ