ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε μύθοι για τις γυναίκες των γιατρών!

Οι γιατροίδιαθέτουν ένα αδιαμφισβήτητο κοινωνικό στάτους και πολλές φορές αυτό ισχύει καιγια τις γυναίκες τους.

Πέντε μύθοι για τις γυναίκες των γιατρών!

Οι γιατροίδιαθέτουν ένα αδιαμφισβήτητο κοινωνικό στάτους και πολλές φορές αυτό ισχύει καιγια τις γυναίκες τους.

Ποιες είναι όμως οιπιο συχνές απορίες και «προκαταλήψεις» που αφορούν τις γυναίκες των γιατρών; Η ΜόνικαΣουάνσον, σύζυγος γιατρού, καταρρίπτει τους μύθους.

1. Οι γυναίκεςτων γιατρών δεν πηγαίνουν σε άλλο γιατρό

Δεν υπάρχει μίαειδικότητα που να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη. Έτσι, οι γυναίκες και τα παιδιά τωνγιατρών έχουν ανάγκη να επισκέπτονται και άλλους ειδικούς, κι ας έχουν το δικό τουςπροσωπικό γιατρό στο σπίτι. Επίσης, μπορεί ο σύζυγος να απουσιάζει σε μια ώραανάγκης, όταν επιβάλλεται η άμεση επέμβαση ειδικού.

2. Οι γυναίκεςτων γιατρών παίρνουν φάρμακα όποτε θέλουν

Ο νόμος δενεπιτρέπει την αυθαίρετη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ο σύζυγος-μπαμπάς γιατρόςμπορεί απλώς να δώσει μια πρώτη γνώμη για το φάρμακο που χρειάζεται σε κάθεπερίσταση, είναι όμως απαραίτητη η γνώμη και η χορήγηση του φαρμάκου από τονεξειδικευμένο γιατρό.

3. Οι γυναίκεςτων γιατρών πηγαίνουν συνέχεια για ψώνια και παίζουν τένις

Δεν είναι όλοι οιγιατροί πάμπλουτοι. Πρόκειται για μια «κοινωνική φαντασίωση». Ειδικότερα σε χώρεςκαι περιοχές με υψηλό κόστος ζωής, οι γυναίκες εργάζονται ώστε να συμβάλουν στοοικογενειακό εισόδημα.

4. Οι γυναίκεςτων γιατρών μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε ιατρικά θέματα

Οι γνώσειςιατρικής δε μεταδίδονται με τον αέρα! Η Σουάνσον δηλώνει πως οι φίλοι συνέχειατη ρωτούν για κάθε απίθανο σύμπτωμα που αντιμετωπίζουν.

5. Οι γυναίκεςτων γιατρών δεν περνούν χρόνο με το σύζυγό τους λόγω φόρτου εργασίας

Σίγουρα οιγιατροί έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειταιγια έκτακτα περιστατικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν ποιοτικόχρόνο με την οικογένειά τους σε καθημερινή βάση.