ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου

Ένας εύκολος τρόπος να αγαπήσουμε το κρύο είναι να μάθουμε περισσότερα για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου

Ένας εύκολοςτρόπος να αγαπήσουμε το κρύο είναι ναμάθουμε περισσότερα για τις ευεργετικέςτου ιδιότητες.

Δείτε πώς τοκρύο μας βοηθά να αδυνατίσουμε και ναπαραμείνουμε υγιείς.

Το κρύο καίειθερμίδες: Μελέτη που πραγματοποιήθηκετο 2012 έδειξε ότι η χαμηλή θερμοκρασίαενεργοποιεί ένα τύπο λίπους στο σώμα(καφέ λίπος), το οποίο έχει την ιδιότητανα διασπά το συσσωρευμένο λίπος (λευκόλίπος).

Το κρύο μαςφέρνει πιο κοντά: Τη χειμερινή περίοδοέχουμε την τάση να επικοινωνούμεπερισσότερο και συχνότερα με φίλουςκαι συγγενείς. Ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο του Νιούκασλ διαπίστωσανότι ο κρύος καιρός μας κάνει να συσφίγγουμετις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μαςπρόσωπα.

Το κρύο μαςκάνει να εκτιμάμε τη ζέστη: Μελέτη πουδημοσιεύεται στο περιοδικό PsychologyToday δείχνει ότι οι εναλλαγέςτου καιρού κάνουν καλό στη διάθεσή μας.Όταν ο χειμώνας φεύγει και έρχεται ηάνοιξη, απολαμβάνουμε περισσότερο τηζεστασιά του ήλιου.

Το κρύοκαταπολεμά τη φλεγμονή: Στην περίπτωσητραυματισμού, ο κρύος καιρός βοηθά ώστενα μην επεκταθεί η φλεγμονή. Γι’ αυτόάλλωστε βάζουμε πάγο επάνω σε ένατραυματισμένο αστράγαλο ή γόνατο.

Ο κρύος καιρόςσκοτώνει τα βλαβερά ζωύφια: Οι χαμηλέςθερμοκρασίες αποτρέπουν την αναπαραγωγήκαι την επιβίωση εντόμων που μπορεί ναπροκαλέσουν ασθένειες όπως ο ιός τουΔυτικού Νείλου.